Nederlandse landbouwers werken hard

De Nederlandse landbouw is de schoonst producerende landbouw van de wereld en één van de grootste exportproducenten van het land die veel geld in het laatje brengt, maar men is hier de landbouw liever kwijt dan rijk en dat is heel jammer. Op dit moment is het heel erg nat in Nederland en kunnen met moeite de uien van het land worden gehaald. Dit is ondernemersrisico, dat klopt. Maar de boer draagt wel het risico en is afhankelijk van de prijs die de handel wil betalen. Op dit moment krijgt de boer met moeite € 0,04 voor een kilo uien terwijl de kostprijs minimaal op 6 á 7 cent zit en dan verdient de boer er nog niets aan. Als ik bij de Jumbo zie dat een kilo uien € 1,39 kost, vraag ik me af, is dit dan Fair Trade?

Nederlandse boeren worden vaak neergezet als subsidievreters en milieuverpesters. Zou het geen goede zaak zijn om eens te laten zien hoe innovatief onze landbouw is en hoe hard er gewerkt wordt?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nat , landbouw , Uien , boer , kostprijs en jumbo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0