LTO: 'Uitspraak Hof maakt melkveesector sterker'

Boerenorganisatie LTO Nederland kan begrijpen dat het Gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat alle melkveehouders aan het fosfaatreductieplan moeten voldoen. Dat zegt vice-voorzitter Dirk Bruins van de sector Melkveehouderij van LTO.

Volgens Bruins is de uitspraak pijnlijk voor sommige boeren, maar goed voor de sector als geheel. Hij wijst daarbij op de strenge maatregelen die Europa zou hebben genomen als Nederland het mestoverschot niet op eigen kracht had kunnen terugdringen.

Deel dit topic

Reacties

+2
van Ittersum
Tis schoppen in een porseleinkast maar misschien wel terecht.Immers, de gevolgen waren en zijn in het geheel nog te onduidelijk, Hopend dat de soap nu klaar is, geef de sector nu duidelijkheid want voor je weet staan er andere “zorgen” voor de deur, denk aan de melkprijs en alles wat daar weer aan vast zit
+2
Wilbert
@van Ittersum die soap gaat nog jaren door, we zijn nog niet op helft...
Knelgevallen in de media, naar Brussel, naar de rechter, enkele niet gbb bioboeren die gekort worden, stoppers die flink cashen, het gaat allemaal nog gebeuren.
overstekend wild
@Wilbert En vooral de grote koeien importeurs uit Duitsland en Denemarken die hun fosfaat koeien gaan cashen
+2
spotmelker
Quote Reactie van @van Ittersum:
, denk aan de melkprijs en alles

Die zou ik maar koesteren, levert veel meer op dan dat ge-OH over die fosfaatrechten waarvan de kosten alleen maar te linken zijn aan uitbreiding.
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
dan dat ge-OH over die fosfaatrechten waarvan de kosten alleen maar te linken zijn aan uitbreiding

Moet je maar eens aan @m uut m vragen. Volgens hem gaat het 7 cent per liter kosten. 😁
+3
spotmelker
@pieta Zijn probleem. Ik beur nu € 0,20 hogere melkprijs dan vorig jaar, krijg een half miljoen vermogen erbij en dan treuren over 7 cent?
pieta
@spotmelker Ik zeg: welke 7 cent? 😁 En de bio-prijs is trouwens weinig veranderd tov een jaar geleden.
+2
hans1980
LTO bedankt!
Sector belang voorop
Nu die oneerlijke korting van 8,3 % eraf
en we zijn er Melkquotum 2.0
cornelissen
Quote Reactie van @hans1980:
LTO bedankt!

De veroorzaker bedanken? Ik zou mij maar neutraal opstellen.langsdemelkweg.nl/wp-content/uploads/…. En nu een tot de bot verdeelde sector
Rob07
[quote]Het is maar de vraag of het beter is geworden. Velen voelen een ontzettende onrechtvaardigheid.
ejb
Quote Reactie van @Rob07:
voelen

voelden zul je bedoelen.
christo
@ejb We zijn er nog niet. Tweede hoger beroep is op de 14e.
@christo Das de lichtte toets , of niet ??? gaat dezelde kante op, kan niet anders.
+1
christo
@Detukkeroettwente Lichte toetst is het gevolg van het kort geding. Beroep is tegen kort geding en in dit geval geen spoedappel.
+3
Pluto
Zij die de LTO het meest gewantrouwd hebben krijgen nu gelijk !!. Zij die de keus maakten om duurzaam te blijven ondernemen en verantwoord te groeien zoals door LTO en zuivel organisaties werd voorgeschoteld worden hier verkracht met de dooddoener, je wist het van te voren !!!. Op de lange termijn gaat de melkveehouderij ten gronde aan haar eigen halsstarrigheid. Een derogatie die elke 4 jaar op de huidige wijze bevochten moet worden heeft geen toekomst !!!.
cs-agrar
Quote Reactie van @Pluto:
Zij die de keus maakten om duurzaam te blijven ondernemen en verantwoord te groeien zoals door LTO

?
voske
Ik ben het volledig eens met Pluto!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , melkveehouders en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0