'Dit is bitter.' Koeienboer Ard schrikt dat de Fosfaatwet nu toch wordt goedgekeurd

MIDDELBEERS - Het gerechtshof in Den Haag geeft de Nederlandse Staat gelijk in het hoger beroep over de Fosfaatwet. In die wet staat dat veel boeren een deel van hun koeien weg moeten doen. Ard Timmermans uit Middelbeers is een van de boeren die tegen de wet procedeerde. Hij komt net terug van vakantie en het nieuws verrast hem. “Dit is een bittere uitspraak, dit moet ik echt laten bezinken.”

Deel dit topic

Reacties

George
Boer Art staat het huilen nader dan het lachen in ieder geval.
+3
weurding
@George zou de vakantie zo tegengevallen zijn?
groeier
In ons land moet in ieder geval nog veel vee weg.
cjw73
@weurding das pech 2x vakantiegeld weg! 😎
+1
dwers
Mijn nieuwe stal blijft ook voor 25% leeg, en FC wil hem ook nog helemaal weg hebben.
Twentsch Land
@dwers

Zo snel zal dat wel niet gaan....er zal ook een overgangstermijn zijn.
+1
cjw73
@dwers valt mee. Heb ook nog 30% ruimte voor extra koeien.
+1
storm
Jammer dan, 90 koeien al opgeruimd dus behoorlijk gegroeid maar hij redt het wel!
Alle boeren die een uitbreiding hebben gedaan hebben op een of andere manier rekening gehouden met een substituut voor het melkquotum.
Noorderling
@storm en die dachten dat dat grond werd en er in hebben geïnvesteerd hebben wel de kosten en financiering maar niet de inkomsten. Die kopen nu echt niet vanaf de RC voor 20 koeien rechten bij.
hans1980
@Noorderling Jongvee weg!
+1
pieta
@Noorderling Vlug die grond verkopen. Hij is alleen maar duurder geworden. Probleem opgelost.
cornelissen
@pieta En de stal?
pieta
@cornelissen Welke stal? Er stond geïnvesteerd in grond.
Noorderling
@pieta dus je wou grond verkopen zonder de financiering af te lossen en daarmee het enige dat waarde houd inruilen voor iets dat nog niet bestaat? Dat is extremer gokken dan een auto vol vee aanslepen.

En wat doe je als alles huiskavel is? Alle bedrijven die te koop blijven staan scheelt het aan een voldoende grote huiskavel. Dan heb je toch echt met 5000-10000euro per ha minder te rekenen voor je bedrijf. Dan boer je uiteindelijk 3 stappen achteruit ipv 1 vooruit.
+3
pieta
@Noorderling Dat zeg ik toch niet. Stel je hebt 20 ha grond gekocht en je wou 40 koeien dan meer gaan houden. Je had er al 20 en kwam er dan 20 tekort. Je verkoopt 10 ha grond, koopt geen fosfaatrechten, lost de financiering van die 10 ha af. En je schadepost is 20 lege boxen. Kun je die schadepost niet overkomen dan heb je m.i. erg scherp begroot. Wij worden als intensievere allemaal zomaar een koe of 10 gekort. Dat wordt ook nergens gecompenseerd.
+12
brabantboer1
Hij heeft het melkgeld toch ontvangen??? Zegt het zelf al. Een goede melkprijs, dus van die 100.000 boete blijft met aftrek van melkgeld minus de variabele kosten misschien 15.000 euro over. En dat is gewoon het risico van stug doormelken. Hoger beroep is gelukkig een recht in Nederland. Zowel van de staat als van een burger in Nederland.

Misschien moeten de groeiers eens niet zo piepen, maar gewoon dingen accepteren. Diegene die echt geraakt worden zijn de niet groeiers. Die mogen volgend jaar ook 10 procent inleveren ten gunste van diegene die gegroeid zijn na afschaffing melkquotum.

Ben het onderhand echt zat aan t worden om telkens die jank verhalen aan te horen en dan altijd naar een ander wijzen. Telkens maar in het nieuws dat er te veel koeien zijn in Nederland en de negatieve spiraal van de melkveehouderij telkens weer naar beneden trekken.

Een tip voor de groeiers: leg je er bij neer en ga oplossingen zoeken.
+2
@brabantboer1 oplossing zou emigreren zijn ,nederland is geen land om te boeren,er gaan steeds meer mensen van buitenaf met jouw bedrijf bemoeien (Ambtenaartjes noem ik dat) het vrij boeren is behoorlijk voorbij.als ik s,ochtends in m,n trekker stap heb ik 4 ambtenaren en 2 asielzoekers om m,n nek hangen!!
christo
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl De extensieven kunnen het gemakkelijkst cashen.
storm
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl dan hadden jullie toch ook beter die koppel koeien in het buitenland kunnen gaan melken!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , koeien , vakantie , uitspraak en fosfaatwet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0