Illustratie van: JohnDeerenr1

NZO en Nevedi leggen gebruik pensbestendige vetten aan banden

De Nederlandse zuivelondernemingen binnen de NZO en de brancheorganisatie voor de diervoerindustrie Nevedi leggen het gebruik van bepaalde typen pensbestendige vetten voor melkvee aan banden.

Deel dit topic

Reacties

boertje009
Zo komt er in ieder geval weer minder melk! scheelt hier 2 liter melk, en nog nooit zulke goede uiergezondheid en vruchtbaarheid gehad.
jan w
@boertje009
Het is ook nog mogelijk dat het een koekje van eigen deeg is. het is afhankelijk van welk vet erin zit. Er zijn type's vetten die de productie wel verhogen, maar waarbij de koe dat van zijn lijf haalt. Aan dat vet zel je dan weer ander vet toe moeten voegen om dat weer te compenseren. Dus kijk wel uit wat je voert.
hans1980
Eindelijk troep van speerstra werkt hier niet min 2l. Melk meer klauw problemen
cs-agrar
Quote Reactie van @hans1980:
Eindelijk troep van speerstra werkt hier niet

Je mocht vast al wel eerder stoppen.. Of het doel hierdoor makkelijk bereikt gaat worden is weer wat anders. Max 25% mais voeren kan wel eens harder gaan
+2
Frans1
Als het eindproduct kwalitatief achteruit gaat door het voeren van bepaalde nutrienten is het toch logisch dat dat verboden wordt,je moet voor kwaliteit gaan,niet voor kwantiteit.
jg
Zou raar zijn om vet toe te blijven staan en daarna een standstill in te voeren ivm teveel melk.
+2
KOC1981
@jg het een heeft niets vandoen met het ander. standstil is enkel RFC en dit is NZO, met Cono voorop. ook A-ware, die graag nog wat extra melk heeft wil wel de kwaliteit van zijn product kunnen garanderen.

Niet tegenstaande, als hierdoor minder liters komen kan het wel helpen dat op deze manier een standstil niet nodig is.
+3
wally
Ik snap het misschien wel maar straks is alles verboden of verplicht. Iets naar Eigen inzicht doen is er niet meer bij. Dan kan de melkfabriek me boerderij beter kopen en mij in loondienst nemen.

dat geld ook voor alle andere betweters en regeltjes makers. Zijn er nog dingen die we zelf Mogen beslissen op onze Eigen bedrijven ???? Zo niet kom dan maar met die zak met geld en de arbeidsovereenkomst. en neem gelijk nog iemand aan want bij 36 uur per week heb je minstens twee man nodig.

Ze willen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang zitten #fail
+2
Teunis D
@wally Dat kan wel zijn, maar hier gaat het om de kwaliteit van de producten die ze moeten maken van wat jij ze levert. Het lijkt me wel zo handig als er aan de bel getrokken wordt als hier dingen in mis gaan. Cono heeft niet voor niets de vetten verboden. Veel kwaliteitsproblemen met de kaas. De anderen zullen dat vast niet anders hebben. Uiteindelijk kunnen ze daardoor minder verdienen en dat zien alle melkveehouders terug in de portemonee.
+3
Frans1
Quote Reactie van @wally:
Iets naar Eigen inzicht doen is er niet meer bij

Omdat je helemaal geen zicht hebt op de conseqenties die jouw eigen inzicht hebben
Jan S
😀
jan w
Quote Reactie van @Jan S:
Dus gehard vet voeren kost je 2 cent per liter per jaar

Waar haal je die 2 cent vandaan? Mag toch aannemen dat de meeste boeren geen 2 cent per kg melk weg gaan gooien, dit om vet te kunnen voeren. En dan het gras in de weide te laten staan, omdat ze hier te veel van hebben!
Jan S
😀
jan w
We wachten af en zien wel wat er gaat gebeuren, kreeg vandaag een mail hierover!



ALIFET Omega-3

Geachte,

Als Micro Nutritions refereren wij aan de brief van Nevedi en de NZO over het beperken van sommige by-pass vetsoorten met het oog op te hoge SFC (solid fat content) gedurende het winterseizoen.

Het probleem van de NZO en Nevedi zit `m in het hoge C16:0.

Van de bedoelde gefractioneerde en calcium verzeepte, goedkoop lijkende vetsoorten.

De hoge concentratie van 82-87% C16:0 is verantwoordelijk voor het 'harde vet' in de melk waar men bang voor is en geen risico mee kan/wil lopen.

Gelukkig hebben wij ons nooit laten verleiden tot het in en verkopen van deze vetsoorten, en leveren wij als enige in Nederland al ruim 20 jaar Alifet met Omega-3 uit lijnolie met slechts 25-35% C 16:0 en 10% C18:3 wat juist zachter botervet oplevert.

ALIFET Omega-3 is hoog onverzadigde lijnolie ingekapseld in gehydrogineerde palmolie. Check de product data sheet bij ons op de site. micronutritions.com/alifet-omega-3-palmit-80/

Door het toepassen van deze 'inkapsel' techniek, blijven de onverzadigde vetzuren in ALIFET Omega-3 - C18:1 (10-15%), C18:2 (2-5%), C18:3 (8-10%) onveranderd gedurende de penspassage, (dit betekend dat deze niet omgezet worden naar verzadigde vetzuren (C18:0) door de microflora)

Daardoor zijn de onverzadigde vetzuren in de ALIFET Omega-3 beschikbaar voor melkvet synthese en helpt het de SFC in de melk laag te houden, ook gedurende het winterseizoen.

Klik ook door naar omegamelk.nl/index.html/ waar alle voordelen op staan voor consument en producent.

We gaan er van uit u zo voldoende geïnformeerd te hebben, en dat er geen beperkingen zijn m.b.t. het inzetten van dit prachtige product.

Tevens willen wij u van harte uitnodigen voor de komende LANDBOUWBEURS van 28 november t/m 1 december in Assen.

Voor aanmelding en korting op uw toegangsbewijs klikt u op de onderstaand link.

tickets.expo-management.nl/event/7/…

Graag tot ziens in Assen.

Groeten, Sipke.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven. Uitschrijven kan hieronder. Micro Nutritions BV.

Stuur door naar collega of vriend. Niet meer geintresseerd? Schrijf je hier uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's banden , melkvee , nzo en nevedi geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN