Pensverzuring bij koeien ligt op de loer

Nu veel graskuilen dit jaar een hoge verteerbaarheid hebben, ligt pensverzuring op de loer. Alleen structuur bijvoeren is meestal niet voldoende. Minder en ander krachtvoer kan soelaas bieden.

Zijn studenten diergeneeskunde komen het in de praktijk tegen: pensverzuring vanwege de hoge verteerbaarheid van de huidige graskuilen. 'Zeker wanneer er ook nog eens veel suiker in de kuil zit', zegt Paul Dobbelaar van de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Dobbelaar begeleidt studenten die onderzoek over voeding doen bij veehouderijbedrijven. Zo stuitten zij op het probleem van pensverzuring, niet alleen als als gevolg van snelle kuilen, maar ook als er sprake is van een groot aandeel mais in het rantsoen.

Deel dit topic

Reacties

+1
stan-roozen
Ruim voldoende kuilmais voeren melkt super.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kuilen , Mais , koeien , suiker , krachtvoer , kuil , rantsoen , pensverzuring , structuur en bijvoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0