Van Mexicanen afhankelijke melkveehouder in programma Jinek

John Rosenow runt een melkveehouderij in Amerika en heeft daarvoor tien Mexicanen in dienst. Voor het programma ‘De Verenigde Staten van Eva’ volgde Eva Jinek hem een jaar lang. Vanavond om 22.05 uur is het resultaat daarvan te zien op NPO 1.

Deel dit topic

Reacties

casev
Bedankt voor de tip. Ik vond haar 1e serie ook best intressant.
+6
harry uit b.
Mooi weggezet door Eva. Zeker de moeite waard om ff terug te kijken als je het niet gezien hebt.
Coen
@harry uit b. , zojuist (voor het eerst iets) teruggekeken op uitzending gemist 😄
oldhuus
@harry uit b.
Heb het vorige en deze ook gekeken, goed programma, Jinek kan zo Yvonne Jaspers opvolgen als die er ooit mee stopt 😁
Zie hier in de buurt ook dat er steeds meer een tekort aan melkers komt, is ook een kwestie van tijd dat de Roemenen enz. het werk overnemen, net als in Denemarken. Als gekke Geertje ooit aan de macht komt krijgen we hier hetzelfde probleem.
pietjepuk
Quote Reactie van @oldhuus:
macht komt krijgen we hier hetzelfde probleem.

kan er niet van wakker liggen. men wil toch geen mega stallen en is voor gezinsbedrijven. misschien komt er dan maar 70% van de melk meer en is de prijs 60 cent.
oldhuus
@pietjepuk
Ik ook niet, heb wel robots, die bedrijven met 500+ koeien zijn hier op een paar handen ook wel te tellen, in DK en Oost-Duitsland is dat natuurlijk meer aan de orde.
+1
jvt
@oldhuus is niet kwestie van tijd, is gewoon al vrij gangbaar. Hier ook dik tevreden over onze bulgaarse medewerkers, gewoon prima secuur werkvolk
Gerron
Goede uitzending. Maar wat gebeurt er als zo'n Mexicaan ernstig ziek wordt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , amerika en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0