De kip, het ei, de Fipronil en de NVWA

In de zomer van 2017 werd Nederland geconfronteerd met de Fipronil-affaire. Dit middel tegen vlooien en teken bij honden en katten was in eieren en kippen terecht gekomen. Het was gebruikt ter bestrijding van bloedluis.
De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) pakte de zaak groot aan. Er werden vele eieren uit de handel genomen en veel kippenboerderijen gingen op slot. Uit vele hoeken kwam kritiek op het handelen van de NVWA. Het was te laat, te onduidelijk en te overmatig en volgens sommigen juist niet doortastend genoeg.
 De kip, het ei, de Fipronil en de NVWA (foodlog.nl)

In de zomer van 2017 werd Nederland geconfronteerd met de Fipronil-affaire. Dit middel tegen vlooien en teken bij honden en katten was in eieren en kippen terecht gekomen. Het was gebruikt ter bestrijding van bloedluis. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) pakte de zaak groot aan. Er werden vele eieren uit de handel genomen en veel kippenboerderijen gingen op slot. Uit vele hoeken kwam kritiek op het handelen van de NVWA. Het was te laat, te onduidelijk en te overmatig en volgens sommigen juist niet doortastend genoeg.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zomer , onduidelijk , kippen , honden , katten , kip , eieren , nvwa , voedsel en fipronil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!