Trein ramt jonge koeien; vier dieren komen om

Een groep jonge koeien is zaterdagnacht aangereden door een passagierstrein bij Wetsinge. Vier dieren hebben het niet overleefd.
 Ontsnapte kalveren aangereden door trein (dvhn.nl)

Een kudde kalveren is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:00 uur aangereden door een trein in Wetsinge. Drie van de dieren hebben de aanrijding niet overleefd. Een van de kalveren is door de brandweer uit de sloot gehaald.

 Trein botst op kudde koeien in Groningen, zeker drie dieren gedood (nos.nl)

In de provincie Groningen is een kudde ontsnapte koeien aangereden door een trein. Zeker drie koeien overleefden het ongeluk niet, één koe kon levend uit een nabijgelegen sloot worden getakeld. De aanrijding gebeurde vannacht rond 01.00 uur tussen Winsum en Sauwerd. Hoeveel koeien er dood zijn is nog niet precies te zeggen, omdat de kadavers erg beschadigd waren. De brandweer en ProRail zijn de hele nacht bezig geweest om het spoor schoon te maken. In de trein van Arriva zaten twaalf passagiers. Zij raakten niet gewond en zijn met taxi's naar hun eindbestemming gebracht. Hoe de koeien uit hun wei konden ontsnappen, is niet duidelijk. De brandweer heeft de eigenaar van de koeien op de hoogte gesteld van het incident.

 Trein botst op ontsnapte kudde kalveren (nu.nl)

Een Arriva-trein is in de nacht van zaterdag op zondag tussen Winsum en Sauwerd op een kudde kalveren gebotst. Zeker drie jonge dieren overleefde de aanrijding niet.

 Trein ramt jonge koeien; vier dieren komen om (rtvnoord.nl)

Een groep jonge koeien is zaterdagnacht aangereden door een passagierstrein bij Wetsinge. Vier dieren hebben het niet overleefd.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden koeien en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!