Ervaringen delen met telers in ontwikkelingslanden

Nederlandse akkerbouwers gebruiken de rustige momenten op hun bedrijf om hun praktische kennis en ervaring te delen met telers in ontwikkelingslanden. Via PUM Netherlands senior experts en Agriterra komen ze als vrijwilliger in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa bij bedrijven, coöperaties en boerenorganisaties. De Nederlandse akkerbouwers die dit doen halen veel voldoening uit dit werk. Ze zien wat van de wereld en leggen bijzondere contacten. In vakblad Akkerwijzer van oktober vertellen ze enthousiast over het werk. Matthijs Gebbink uit Espel ging dit jaar naar Rwanda als adviseur op het gebied van aardappelteelt. De foto's laten zien hoe Gebbink daar met lokale boeren sprak en praktisch advies gaf. 'Je helpt anderen vooruit', aldus Gebbink. Gerard Kistemaker ging naar Mongolië en Mali.
Lees de volledige reportage in het vakblad Akkerwijzer dat zaterdag 21 oktober verschijnt
De webpagina's van PUM Netherlands senior experts en Agriterra vertellen meer over dit werk
 Ervaringen delen met telers in ontwikkelingslanden (akkerwijzer.nl)

Nederlandse akkerbouwers gebruiken de rustige momenten op hun bedrijf om hun praktische kennis en ervaring te delen met telers in ontwikkelingslanden. Via PUM Netherlands senior experts en Agriterra komen ze als vrijwilliger in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa bij bedrijven, coöperaties en boerenorganisaties. De Nederlandse akkerbouwers die dit doen halen veel voldoening uit dit werk. Ze zien wat van de wereld en leggen bijzondere contacten. In vakblad Akkerwijzer van oktober vertellen ze enthousiast over het werk. Matthijs Gebbink uit Espel ging dit jaar naar Rwanda als adviseur op het gebied van aardappelteelt. De foto's laten zien hoe Gebbink daar met lokale boeren sprak en praktisch advies gaf. 'Je helpt anderen vooruit', aldus Gebbink. Gerard Kistemaker ging naar Mongolië en Mali. Lees de volledige reportage in het vakblad Akkerwijzer dat zaterdag 21 oktober verschijnt De webpagina's van PUM Netherlands senior experts en Agriterra vertellen meer over dit werk

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden advies , afrika , ervaring , ervaringen en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!