Melk is een mensenrecht in Afrika

Melk is een mensenrecht, bepleit FrieslandCampina Nigeria directeur Rahul Colaco in de DDB brochure ‘Superkoe’. Daarom draait in Nigeria het Dairy Development Program. De Nigeriaanse overheid en FrieslandCampina investeerden omgerekend 12 miljoen euro in het ondersteunen van kleinschalige melkveehouders om minder afhankelijk te zijn van importen.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Opzich goed dat in dergelijke landen gestimuleerd wordt om wat gezond boeren van de grond te krijgen en mensen in desbetreffende landen wat zelfvoorzienend kunnen zijn maar dat FC dit subsidieert is wel weer van het zotte ..... in het ene land subsidie om melkproducten te kunnen slijten en in een ander land subsidie om niet wat te kunnen verkopen.

FC heeft zich in eerste zich bezig te houden voor de leden en die voorzien van zo'n hoog mogelijke melkprijs.

Wil FC zich ook bezig houden met dat als in Nigeria zouden ze dat moeten doen door elk pak melk tijdelijk te verhogen met 5 cent en met de nodige uitleg naar de consument dat dat geld is om in dergelijke landen landbouw te helpen.........Sinterklaas spelen met geld wat aan leden toekomt is niet correct en geeft aan wat in de ogen van FC de waarde van hun leden is.
+3
dewittemotor
RFC doet steeds meer zaken in criminele regimes, die totaal niet lijken op onze democratische normen en waarden. Dus dan moet je allerlei vormen van soorten smeergeld gebruiken.

Het zou me niets verbazen als er over een paar jaar naar buiten komt dat ze in Nigeria/Pakistan ook nog allerlei stammen sponseren, die van dat geld weer geweren kopen.

Eigenlijk te ziek voor woorden dat daar onze winsten van moeten komen.

Dat past eigenlijk niet bij het duurzame karakter dat ik als melkveebedrijf uit wil stralen
Lesboer
Goed besluit. Handel drijven met alle landen geeft ook een verantwoordelijkheid voor boeren in die landen. Past mooi in het purpose statement: nourishing by nature – betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor onze boeren (wereldwijd?), nu en in de toekomst.
+1
Harry K
@Lesboer Nou, das natuurlijk slechts 'goed doen' voor de bühne.
Toppunt van hypocriet wanneer je in de volle breedte altijd hebt gestreefd naar zo veel mogelijk exporteren (wetende dat je met je goedkope bulk arme landen hun rendabele productiemogelijkheid ontneemt), en nu dus doen alsof je een goeddoener bent door daar met een paar centen ergens tijdelijk een paar boeren te steunen.
Heb ik in deze hierbij nog niet eens overwogen dat RFC daarmee natuurlijk slechts een poot aan de grond wil houden.
Bah!
casev
Als ze de lokale productie daar willen stimuleren kunnen ze beter eerlijk zijn, en zorgen dat de nigeriaanse overheid de grenzen beter controleert en dumping tegengaat. Maarja... dat willen wij natuurlijk niet..... Tijd terug een artikel gelezen van een blanke zimbabwaanse boer gelezen die in nigeria was begonnen. Op het moment dat zijn prijzen eindelijk beter werden kwam er weer een schip de haven in, en zat hij met zn te dure spullen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , afrika , ddb , overheid , melkveehouders en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0