Boterprijs stort in elkaar

Met een sprong van 84 Euro is de boterprijs onvergelijkbaar veel harder gedaald dan de afgelopen weken al het geval was. Dat blijkt uit de wekelijkse ZuivelNL noteringen. Daarmee is het verschil tussen de EU boterprijs en de wereldmarktprijs voor boter verdwenen.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+5
Jaap40
Onvoorstelbaar, in Frankrijk is geen boter te krijgen in de supermarkt. Hier worden vieze spelletjes gespeeld in de handel.
pieter p
Quote Reactie van @Jaap40:
Hier worden vieze spelletjes gespeeld in de handel.

Zeker weten, we hebben hier niet meer dan 33ct per kg in september, in oktober 32cts in Bretagne. Hoger dan 33cts zijn we niet geweest
stefan56breizh
@pieter p Sodiaal neem ik aan? Hier lactalis wel iets hoger september 35,5 en oktober 34,5
brabantboer1
@Jaap40 GOH. echt waar worden er vieze spelletjes gespeeld!!!!! Waar denk je dat die top melkprijs vandaan komt op een moment dat er nog steeds poeder in de interventie komt. NZO zich vierkant achter de grupstal discussie schaart en Friesland Campina al vast een stand still aankondigt?

Heel de melkprijs heeft niets, maar dan ook niets meer te maken met vraag en aanbod, maar louter met politiek. Wen er maar aan.
weurding
@brabantboer1 hoge melkprijs puur om de handel in p rechten te stimuleren voor het gewin van makelaars en financiers
+1
jg
De daling van de boterprijs in Duitsland is veel kleiner of is er amper. Vreemde ontwikkeling bij zuilvelnl.........
storm
Even met beide benen op de grond weer. Boterprijs was afgelopen tijd ook onvoorstelbaar hoog.
Volgt nu een correctie maar hij is nog steeds hoog, eigenlijk net als de varkensprijs, dit voorjaar tot ongekende hoogte en nu weer op een normaal niveau.
+5
George
Quote Reactie van @storm:
ongekende hoogte en nu weer op een normaal niveau.

Ongekende hoogte? Normaal? Ga eens buurten met een varkensboer.
+3
Frans1
@storm te hoge prijs?was jij niet degene die behoorlijk achter liep met betalen tot een paar maand terug?en nu weer het hoogste woord Hoe best de prijzen wel niet zijn😲
van Ittersum
Te hoge notering in een te korte tijd geeft altijd reactie. En of er dan ergens een te kort is is dan niet relevant
dorpsrandhoeve
Prijzen en handel gaat altijd in pieken en dalen. Zorg zelf voor een financieel stabiel bedrijf, dan kom je de tijd wel door.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boter , zuivelnl en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0