Topkuil van 'oud' grasland

Topkuilfinalist Martin Immink uit het Overijsselse Daarle focust zich helemaal op de grasteelt en koopt snijmaïs aan. Hij is namelijk geen voorstander van het scheuren van grasland. Hij heeft dan ook relatief oud grasland. Toch wil hij graag de graskwaliteit behouden. Zijn doelstelling is een voorjaarskuil met minimaal 950 VEM en 160 gram ruw eiwit. Dit realiseert de veehouder door het grasland regelmatig te bewerken en door te zaaien met een graslandverzorgingsmachine. Deze machine heeft hij samen met vijf collega-veehouders in eigendom. 

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
tok achterhoek
Als dat al topkuil is, dan hou ik mijn hart vast wat de rest is
oldhuus
@tok achterhoek
Word naar meer dingen gekeken als VEM en eiwit.
huub
Onze kuilen zijn volgens blgg te snel en te eiwitrijk. Compenseren met snijmaïs en bestendige soya, zoiets waren we al van plan.
tok achterhoek
@huub Of volgende keer nog een keer extra schudden. Is denk ik iets goedkoper
huub
@tok achterhoek droge kuilen zetten minder suiker om in melkzuur, minder melkdrijvend en door de suikers nog sneller.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , grasland , eiwit , voorjaarskuil , topkuil en machine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0