'Jagers verantwoordelijk voor agriterreur'

De 'agriterreur' in het Land van Maas en Waal, waarbij onder meer spijkers in maïsstengels werden gestoken, is het gevolg van een langlopend conflict in de jagerswereld. Dat bericht dagblad de Gelderlander.

Deel dit topic

Reacties

ej-van-de-voort
Zou dat echt zo zijn ja? Man man man, als je dan gepakt word en je moet de schade ophoesten zou je failliet gaan, en de loonwerker kan er niets aan dien aan wie de boer zn land verhuurd voor de jacht, dus de verkeerde is er ook nog het meest van gedupeerd
dorpsrandhoeve
Het soort jager dat die vernielingen aanricht zou ik niet op mijn grond willen als jager.
+1
van Ittersum
Ik zou wat zeggen, misschien is zwijgen nu wel beter.....gezien wat ik nu lees
de jonge
Als dat zo zou zijn dan hebben ze bij de ruilverkaveling toch fouten gemaakt en lijkt het me logischer dat ze degenen die in de ruilverkavelingcommisie hebben gezeten gaan narren ipv boeren die daar dus niets mee van doen hebben gehad
+1
van Ittersum
@de jonge voor iets wat maar een hobby is, is dit sws verwerpelijk maakt niet uit wie hier verantwoordelijk voor was. Helaas zijn maar twee soorten jagers ; hele goede jagers/mensen en hele slechte jagers/mensen, tussenin zit niks. En dan weet je het wel weer, de goede moeten weer lijden onder de kwaden
storm
@de jonge dat zijn ook boeren.
van Ittersum
@storm alleen die blijven op eigen erf te mekkeren
storm
Lijkt me nu een koud kunstje om de daders op te sporen! Afgunst en jaloezie om grond brengt sommige mensen tot rare en domme handelingen.
Lopen vanzelf een keer tegen de lamp denk ik.
Een aantal jaren geleden was er in oost-Nederland een affaire met antibiotica-melk bij een veehouder die de wanhoop nabij was omdat hij en zij geen idee hadden hoe ze besmette melk kregen.
Totdat ze de dader op camera-beelden vastlegden en hem er mee confronteerden! Hoe het met de dader is afgelopen? Tja, "??????????,
van Ittersum
@storm verzamelbewijs leidt altijd naar het ultieme bewijs. Je leest wel over jonkies die wat jatten uit een winkel, wordt gepakt en dan opeens bekennen ze nog 20 winkeldiefstallen. Je denkt toch niet dat zon jongen zegt:”nu ik hier toch ben, wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om nog 20 diefstallen op te biechten”. Dacht het niet, elke crimineel groot of klein werkt altijd volgens dezelfde eigen protocol, vreemd maar tis zo. Er zit altijd een soort verband in. Verplichte DNA afgifte van elke Nederlander zou alles nog sneller en effectiever maken. O, ja 1 bewijs is geen bewijs zegt mijn zoon dus aanvullend bewijs is altijd noodzakelijk.

We dwalen af van het onderwerp....😂🤣
+1
storm
@van Ittersum denk dat veel collega’s nu beter begrijpen hoe die agriterreur tot stand komt!
Is echt geen kwajongenswerk meer blijkt nu en ook werk van iemand die heel goed weet wat ie doet.
Als er iemand in staat is om een maiskuil aan de bovenkant helemaal kapot te snijden zal het niet lang meer duren voordat hij tegen de lamp loopt.
groeier
@storm
Gaf dat een paar weken geleden ook al aan, dit moest wel een geschil zijn, maar zo kan je dat veel beter niet doen.
Pluto
Het verhaal in de Gelderlander is niet correct ; Bij verkoop of verhuur blijft het jachtrecht geldig bij wie het laatst heeft getekend , dit is 6 jaar en de jager is gerechtigd dit met 6 jaar te verlengen zonder afspraak met de eigenaar [ dit is niet verstandig maar dat terzijde] . Er is echter maar een reden die het jachtrecht kan breken en dat is ruilverkaveling!!. Na het in gebruik nemen van nieuwe percelen moet alles wat over de jacht gaat opnieuw worden geregistreerd , en daar is iets flink fout gegaan. Bovendien lijkt hier meer sprake van commerciële jacht met andere uitgangspunten. Hier bij ons doen verschillende jacht combinaties veel meer samen en dan steeds meer aan schade bestrijding .
storm
@Pluto de opkomende eigenaar kan nieuwe jachtafspraken maken en heeft niets te maken met de afspraken die de vorige eigenaar heeft gemaakt bij verkaveling.
Als jager kun je bij geen verlenging van je contract beter je verlies nemen, arrogantie en macht uitoefenen via jacht daar hebben veel boeren een hekel aan.
buorman
@Pluto
Een jachtpachtovereenkomst loopt altijd min 6 en max 12 jaar.
Echter dit betreft alleen de jacht op de 6 aangewezen wildsoorten; haas, konijn, eend, houtduif, fazant en de patrijs, waarbij jacht op de patrijs niet mogelijk is omdat daar geen opengestelde periode voor word gegeven.
Alle andere soorten betreft het beheer of schadebestrijding, en dat valt niet onder een jachthuurovereenkomst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0