Nederlandse melkveehouders grens over door fosfaat?

Zorgen de fosfaatrechten ervoor dat Nederlandse veehouders veelvuldig de Belgische grens zullen oversteken? Volgens Johan Achten van adviesbureau Liba, valt het niet uit te sluiten. “We krijgen telefoontjes van Nederlandse boeren met de vraag of ze jongvee in Vlaanderen kunnen opfokken”, zo zegt hij in een interview bij het Nederlandse Boerderij. “Een aantal gaat de stap zeker zetten om over de grens te boeren.”

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Nou prima toch....rund daar ... mest ook daar.
kaas
Zijn ook veehouders doen mee met stoppers regeling hebben vee onder gebracht in duitsland en halen ze in januari 2018 weer terug en beginnen weer te melken
Erco
@kaas denk je dat het per saldo veel uitmaakt?ik denk nihil
groeier
@Erco
Zal ook niet zo meevallen over de grens.
Pluto
Hier in de omgeving ken ik er 4 die hun jongvee over de grens hebben geparkeerd , het gaat om pakweg 850 stuks . Of het uit kan weet ik niet maar het heeft er wel voor gezorgd dat ze de melkveestappel niet hoefden in te krimpen , ze waren echt de eersten die deze keus maakten .
De gestegen melkprijs heeft de kosten ruimschoots goed gemaakt,,,,,, zeggen ze .
jan.1
Als je niet al te ver van de grens af zit,een goede optie.
Moet je 100 km rijden is het toch een heel gedoe, Mestregels in belgie zijn ook niet mals...
KOC1981
@jan.1 en zullen ook alleen maar strenger worden. Zij werken met verschillende meetpunten waar ze nitraat opvolgen, en hun meetpunten verslechteren de laatste jaren. en volgend jaar zijn hun aan de beurt voor een nieuwe onderhandeling met brussel.
hookwood
@jan.1 En niet te vergeten quarantaine etc.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jongvee , boerderij , veehouders , melkveehouders , vlaanderen en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0