Melkveehouders staan massaal achter collega’s met grupstal

90 procent van melkveehouders begrijpt niet waarom de zuivelindustrie zich keert tegen de grupstal. Zij staan dan ook massaal achter hun collega’s die de koeien nog aanbinden.

Deel dit topic

Reacties

Jan S
😀
storm
@Jan S je kan het ook anders bekijken! Het bestuur zet een lijn uit richting dr toekomst.
Ik vind het wel erg dapper om deze lijn uit te zetten en te communiceren met de leden-melkveehouders.
+4
Jan S
😀
+3
puntertje
Quote Reactie van @storm:
Het bestuur zet een lijn uit

Nee, ze leggen continue hun oor te luister bij de Aldi's en Lidl's. Want die staan natuurlijk bekend als de super betalers voor onze zuivel. Rfc wil tegenwoordig inzetten op het vinden van alle niches in de markt, maar de melkproductie hebben ze het liefst van grote schreeuwerige mega-stalhouders want die mogen niet gaan zeuren. En die kunnen met gekunstelde en niet te borgen instrumenten de illusie wekken dat ze het milieu redden.
+2
van Ittersum
@storm wat ik (altijd) mis is het volgende:

Rfc ventileert altijd dat de afnemers (consument en bv. Unilever) dit van hun verlangt. Als dat waar zou zijn zou je ook verwachten dat dit door die grote jongens(Unilever en de overige Retails) dit openlijk door HUN zelf naar buiten wordt gebracht in directe interviews enz. Ik lees best wel veel maar dit mis ik continu, das vreemd toch.? Openlijk laten horen hoe begaan je met de de dier, mens en natuur is toch de beste reclame voor je bedrijf. Maar echt helemaal niks, nothing zero. Of heeft RFC deze gedachte alleen maar zogenaamd maar te verschuilen achter iets wat niet een issu is van de afnemer.

Kan me nog een topic herinneren uit de pluimveesector waar de boeren een gesprek hebben gehad met de top van C1000 waar ook die gedachte van hun slachterij de grond ingeboord werd.

Dus alles maar voor zoete koek aannemen alszijnde....bewijs het maar dat het verkeerd is om koeien op te stallen of niet gewenst is door de afnemer, consument of dierwelzijn. Neem dan ook de weidegang maar mee en het KLW verhaal😉. Stilstand is nooit goed maar wel veranderingen op een onderbouwde manier
Wilbert
@van Ittersum en hoe denk je dat een Unilever zou moeten communiceren over de grupstal? Dat het een goed systeem is? Krijg je vol tegengas van ngo's. Dat het een slecht systeem is? Krijg je tegengas dat je er morgen mee kan stoppen, jij als klant kan dat immers eisen.
Niet overal wordt vrolijk over gecommuniceerd. En vooral niet als het ingewikkeld is en eigenlijk inhoudelijk niet zoveel voorstelt. Er is geen feelgood verhaal van te maken. Dan proberen we het stilletjes en netjes op te lossen.
+3
van Ittersum
@Wilbert zo werkt de overheid ook als ze bij je aan de deur komen voor bv een snelweg door je bedrijf heen maar ze willen niet je hele bedrijf kopen. “ in het algemeen belang lossen we dit netjes en stilletjes op” . Wie dan niet mee wil werken, werken we u er wel uit!!! Zie het verhaal van de KLW met de melkweigering, in het algemeen belang....onder die nummer is alles mogelijk, moderne communisme kun je het ook noemen, standaardiseren en verder je mond houden.
+2
@van Ittersum Het zijn gewoon SCHURKEN streken !!!!
+1
Farmer_
Quote Reactie van @storm:
Het bestuur zet een lijn uit richting dr toekomst

Je bedoel in lijn met die mileumafia zo als mileudefensie enz.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , grupstal , melkveehouders en zuivelindustrie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0