Illustratie van: jehan

Basis onder hoge melkprijzen brokkelt rap af

Jammer, DOC krijgt als eerste de klappen #foliekaas?

De basis onder de melkprijzen van €42 tot €45 per 100 kilo brokkelt in rap tempo af. De spotnotering voor room is in anderhalve maand tijd bijna € 2.000 per ton in prijs gedaald. De boternotering volgt, zij het minder sterk. Ook de kaasprijs incasseert forse tikken. Foliekaas noteerde begin augustus nog € 3,50 per 100 kilo, nu zit de spotnotering rond de € 3,05 per kilo en de druk omlaag blijft.

Deel dit topic

Reacties

+8
George
Het quotumloze tijdperk wordt net als de varkenscyclus. De pieken duren steeds korter en de dalen steeds langer....... Jammer dat men voor deze weg heeft gekozen.
Erco
Verdorie dacht ik net KWEG is het toch mischien echt KNMEG George 😜
pietjepuk
Kunnen nog wel een tijdje van de hoge melkprijzen genieten want die daling komt een eindje later. teminsten dat zeggen ze bij opgaande prijzen.
KOC1981
Zal de prijs van de fosfaatrechten ook dalen???
elk nadeel heb z'n voordeel!
+6
cjw73
@KOC1981 nee dat zie je helemaal verkeerd.
Die moderne boeren denken dan dat ze veel meer koeien moeten melken voor dezelfde resultaten, dus dan worden de rechten alleen nog duurder.
groeier
Voorspelde een jaar geleden toch al een melkprijs van 40ct, maar tellen met een gemiddelde van 35 ct.
+3
nederlandse boer
Melkprijs brokkelt nu reeds af. Hoe kan dat nu? We zagen het met z'n allen (incl. alle adviseurs van accountsbureau's en banken etc.) toch zitten tot eind 2018 met de gelikte met alle mogelijke cijfers onderbouwde analyses?

Les is opnieuw: de visie van velen incl. de marktexperts gaat op en neer met de melkprijs. Niet de melkprijs maar de kostprijs is wat we in de gaten moeten houden. Daar heb ik m'n grote zorgen over gezien alle extra kostprijsverhogende maatregelen die NL een achterstand geven van 3-5 ct t.o.v. de rest van Europa. Fosfaatrechten doen daar nog een schep bovenop.
de hoef
@nederlandse boer NOG NIKS OVERBOORD jonge beur nog mooi 42 cent komende maand nog wat meer en ze gaan alweer klagen
cjw73
@de hoef straks weten we niet meer waar het geld naar toe moet man !!
Had over September al 46 cent en in okt stijgt de melkprijs nog verder.
stefan56breizh
@cjw73 Over september zitten wij hier al met meer dan 10 cent verschil bij jullie met die 46cent. En over oktober is de melkprijs met 1 cent gedaalt naar 34,5.
cjw73
@stefan56breizh gaat hier in oktober volgens mij weer met een dikke cent omhoog.
mlkvhoudr
@stefan56breizh waar is hier?
+1
stefan56breizh
@mlkvhoudr Frankrijk Bretagne bij melkfabriek Lactalis
mlkvhoudr
@stefan56breizh avec supplément de lait de prairie 😉 of zonder verdere toeslagen en of nabetaling?
+1
stefan56breizh
@mlkvhoudr Geen nabetaling wel een Qualiteit toeslag 3euro1000L voor een paar maandjes komt uit een pot van, als je over je referentie gemolken hebt. Superheffing dus is 0,28 cent/liter.
Afgelopen zomer hebben wij weer een nieuwe contract ondertekent, daar stond een bepaalde regel in als je bijvoorbeeld 500000L hebt en je melkte in 2015 460000L en in 2016 480000L dan is je nieuwe referentie in het nieuwe contract 470000L.
+1
de hoef
@mlkvhoudr gij kan ook alle talen ook war ,gij zijt zo slim ,ik denk da gij zelfs vrouwen begrijpt
+2
mlkvhoudr
@de hoef google translate 😉 maar zelfs die snapt vrouwen niet 😄
+2
de hoef
@cjw73 als jij geen raad meer weet ,de hoef weet raad
+1
oldhuus
Oke, nieuwe schudder hark maar afbestellen, bufferen en ingraven.
kaas
@oldhuus als je hem afbesteld dan had je ook geen nieuwe nodig dus was een nieuwe kopen altijd al de verkeerde keus als de oude nog niet af is.
weurding
@kaas juist niet, voor de defecten aan zijn, tís net als met sleutelen, slag voor het breken stoppen 😉
oldhuus
@weurding
Hangt van de inruilwaarde en reparatiekosten af, ik fix mijn hark uit '95 nog met onderdelen van de vorige hark, elk jaar lopen er wel 3 tandarmen kapot, als die op dreigen te raken ga ik 'm wel inruilen. Schudder is net zo oud maar kwa breedte 8,5m kan ie nog wel even mee, alleen de lagers komt wat ruimte op, doe de laatste paar jaar toch veel stalvoeren dus zoveel word ie ook niet meer gebruikt, en ze staan hele jaar buiten dus eerst de schuur maar eens uitbreiden voor er überhaupt nieuwe machines bij komen.
+3
Wilbert
Het ergste is nog de enorme hoeveelheid melkpoeder die nog de EU pakhuizen ligt en nog verkocht moet gaan worden binnen een jaar ivm houdbaarheid. Dit weet iedereen en houdt de poederprijs laag. Ongezonde situatie. Zolang er interventievoorraden zijn, zullen de pieken nooit lang duren.
sorry
@Wilbert hoe lang kan je mager melkpoeder goed houden?
Wilbert
@sorry 3 jaar. Maar je kan niet 3 jaar wachten, moet ook nog transport en verwerking bij koper vanaf. Daarnaast zitten voedingsmiddelenproducenten niet te wachten op oud melkpoeder, als ze voor dezelfde prijs vers kunnen kopen.
achterhoeker2
@Wilbert Goed punt om te onthouden bij de volgende dip .
Ben er altijd al voorstander van geweest om de "pijn" meteen te nemen.
+3
achterhoeker2
Tjonge jonge wat een gehuil ; de markt reageert gewoon op het massaal afkalven in nieuw zeeland .
Ik voorspel 40 cent gemiddeld tussen nu en eind 2018.
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Jij krijgt toch wel wat meer dan 40 cent.
+1
Jan S
😀
+1
KuikenenKoe
Niet gaan huilen voor we klappen krijgen, een beetje droogte op het zuidelijk halfrond of zoiets en dan gaan we gewoon door naar de 2 kwartjes

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , doc en foliekaas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN