PvdD bezorgd over controle op Friese veehouderijen

Ook in Friesland wonen #Boerenhaters:

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de controle op Friese veehouderijen. De fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. De Partij voor de Dieren wil weten hoe vaak veehouderijen in Fryslân een controle krijgen en hoeveel overtredingen er worden vastgesteld.

Aanleiding voor de vragen was een onderzoek in Brabant, waaruit bleek dat verscheidene bedrijven in dertien jaar tijd nooit zijn gecontroleerd. Veehouderijen die daar in overtreding waren, zouden bijvoorbeeld een te hoge uitstoot van ammoniak hebben of teveel dieren in de stallen.

Deel dit topic

Reacties

+6
sjoerd de melker
Een goede zaak dat er in friesland extra gecontroleerd wordt..Ze mogen best een paar controleurs inhuren vanuit de rest van NL. Zijn wij er ook 13 jaar vanaf.
cjw73
@sjoerd de melker he dat gebeurt niet in friesland. Stukje even goed lezen!!
In Brabant waren erbij die in geen 13 jaar gecontroleerd waren.
de hoef
Quote Reactie van @cjw73:
goed lezen!!In Brabant waren erbij die in geen 13 jaar gecontroleerd waren.

hier hebben ze elk jaar ander personeel of besteden het uit aan derden ,zodoende komt er van controle niet veel ,
van Ittersum
@sjoerd de melker ere die ere toekomt🤔😂
Vandaag nog Nvwa op de dam gehad.
van Ittersum
@Koeienboer Jannes niemand komt zomaar, was het voor u of wilden ze informatie van u voor iemand anders. Dat is mij toen overkomen #veetransport.
de hoef
@Koeienboer Jannes en nie vastgezet
friesboertje
Paar jaar geleden NVWA op bezoek gehad. Ik had een kalf voor het leven verkocht aan de handelaar. En die had het kalf te ver weg gebracht. Een te grote afstand afgelegd dus. Ik kreeg een waarschuwing, volgende keer een boete. Jaja, grote boef dat ik ben.
komelker 2
@friesboertje Denk je dat je goed bezig bent om een mooi koekalf te behoeden voor de mesterij. Krijg je als nog de deksel op de neus.
vrije boeren
@friesboertje een doodszonde

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN