'Koolstofboer' haalt CO2 uit de lucht

En vergeet natuurlijk ook niet de CO2 opgeslagen in gras die omgezet wordt in melk en vlees. En dat dan de fabriek die dat kan (Koe of andere herkauwer) af en toe een scheetje of boertje laat schieten hoort ook bij dit puur natuurlijke proces.

De opslag van CO2 is voor het nieuwe kabinet een speerpunt bij het tegengaan van opwarming van de aarde. Boeren kunnen daarbij een handje helpen. Akkerbouwer Dingeman Burgers is al aan de slag.

De land- en bosbouw zijn de enige sectoren die in staat zijn om CO2 af te vangen, zegt Roel Clement van boerenbond ZLTO. ,,Andere branches kunnen alleen hun CO2-uitstoot verminderen. Wij kunnen het daadwerkelijk uit de lucht halen, door het op te slaan in gewassen en bodems.''

Meer: ad.nl/binnenland/…
 Cookies op AD.nl | AD.nl (ad.nl)

Grasbaal

Reacties

kaas
En dan zijn er ook nog bolle bozen die duizende ha bos aan planten willen om co2 te laten opslaan door de bomen en dat gaat weer ten koste van de opslag van co2 in gras of akkerbouw producten
+1
pieta
Quote Reactie van @kaas:
n dan zijn er ook nog bolle bozen die duizende ha bos aan planten willen om co2 te laten opslaan

Kan prima. Laten we beginnen met in de steden bomen te laten groeien.
George
Quote Reactie van @pieta:
Kan prima. Laten we beginnen met in de steden bomen te laten groeien.

Nee man gewoon landbouwgrond opkopen voor minstens €100000 per ha. Geen probleem toch?
+1
Pluto
Nog niet eens zo lang geleden moesten we een deel in de zwarte braak leggen om het milieu te sparen !!. Tijden veranderen snel .
De grootste tegenstander in het terugdringen van klimaat verandering is de overheid elf !!!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden koolstofboer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!