Familie Van Berkum uit Elahuizen nieuwe topmelkers

Siemen (59) en zijn zoon Jan-Siemen (31) van Berkum in Elahuizen zijn de nieuwe topmelkers van Nederland. Het Friese melkveebedrijf staat bovenaan in de jaarstatistieken van CRV, met een economisch jaarresultaat van 2.918 euro per koe.
 Familie Van Berkum uit Elahuizen nieuwe topmelkers (melkvee.nl)

Siemen (59) en zijn zoon Jan-Siemen (31) van Berkum in Elahuizen zijn de nieuwe topmelkers van Nederland. Het Friese melkveebedrijf staat bovenaan in de jaarstatistieken van CRV, met een economisch jaarresultaat van 2.918 euro per koe.

MelkveeNL

Probeer dit ding maar eens kapot te krijgen

Weer gewone, simpele telefoon die oersterk is? Dat scheelt je een hoop irritatie en euro's.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+2
cs-agrar
Gefeliciteerd, hele prestatie.
Zat er net wat over te denken, maar een lijst weidebedrijven en een lijst stalbedrijven zou ik ook nog wel intressant vinden
+5
Noorderling
@cs-agrar
met daarin graag het onderscheid tussen de graasbedrijven en premie uitloop.
+1
cjw73
@Noorderling ja en de 3 x daags en de robotboeren eruit dan kom je vanzelf ook in de top te staan.
+1
Noorderling
@cjw73
Daarvoor moet nog wel een beetje meer gebeuren.
Eerst maar eens op de 10624kg melk per koe zien te komen, daarboven kun je weer vrij melken 😄
cjw73
@Noorderling daar ben ik ook nog niet hoor.πŸ˜‚πŸ˜‚
cs-agrar
@Noorderling dat is bedrijfsgemiddelde toch, das iets makkelijker 😬
van Ittersum
@cs-agrar waar ziet u de toegevoegde dan, zo kun je wel door blijven selecteren totdat ze bij u op het erf staan met de predikaat: topmelker. Al die getallen zonder alles te weten. Ken dat bedrijf Van Berkum aan de buitenkant, prachtig bedrijf om te zien . Gefeliciteerd u allen!
+1
cs-agrar
@van Ittersum Eigenlijk omdat we steeds meer de kwalificatie lijken te krijgen stal- en weidemelk en met weiden dergelijke hoge produkties halen moeilijker lijkt dan op stal. Bijv een 3x daags en robotmelken wordt al aangegeven. Zomaar ideetje hoor
+2
van Ittersum
@cs-agrar dus u wilt erkenning. Echt die lijst zegt me totaal niets. Vooral omdat ik weet wat de familie Van Berkum ervoor doet en laat. Hulde maar ik zou dat niet kunnen of willen. In mijn werkwijze zal ik wel een topmelker zijn maar nobody caresπŸ‘πŸ»πŸ‘ˆ
+1
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
In mijn werkwijze zal ik wel een topmelker zijn maar

ik ben hier ook tob melker
+1
sjoerd de melker
@de hoef mijn pa en ma waren vroeger (kaas)tobbe melkers
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
dus u wilt erkenning.

Ik wil weten wie er met een gelijk systeem als het mijne bovenaan komt te staan en dan vooral, hoe krijgen ze dat voor elkaar
powerhenkie
Gefeliciteerd fam. van Berkum. Voor mij ongelofelijke getallen en dat met 260 koeien. Wij hadden vorig jaar vanwege omstandigheden de koeien binnen en verbaasde me over de effecten. Met dezelfde koeien hetzelfde voer maar wel een nieuwe stal ongeveer 850kg melk in produktie gestegen en + 0,24%vet en + 0,18%eiwit. We melken 2Γ— daags in een 24stands rapid exit.
Dit jaar weer een 3,5 mnd. koeien geweid en viel bepaald niet mee om de melk eronder te houden. Ook vet% weer minder.
Wat het economisch effect is, is nu nog niet te zeggen.
Wat verstaat men hier precies onder economisch resultaat?
+5
van Ittersum
@powerhenkie rekentool , om iedereen te standaardiseren. Ik sta in de top 100 vanonderen , betaal me scheel aan belasting , heb medelijden(en ontzag en jaloers ) op de rest van mijn collega’s hoeveel zij wel niet verdienenπŸ‘πŸ»
pieta
@van Ittersum Ik moet wel zeggen dat uw reacties doorspekt zijn met een of andere ondertoon. Of het nou sarcasme, cynisme of afgunst is weet ik niet. Laat die mensen toch mooi proberen zoveel mogelijk te melken per koe. Als ze dat toch als uitdaging zien.
+2
christo
@pieta Pure afgunst, Gewoon een kwestie van excellent management. Ik neem mijn pet er voor af. De prutsers op dit prikkebord zouden eens verder rond moeten kijken. Aan de andere kant van de grote plas bedrijven die 10000 kg meer! per koe melken dan wat de meesten hier halen. Scheelt wel een ietsiepietsie melkgeld per koe.
+4
pieta
@christo Ik ben niet van de afgunst. Gewoon werken met je eigen bedrijfsomstandigheden en daar een zo goed mogelijk resultaat halen. De een doet dat met veel weidegang en veel gras in het binnenrantsoen en wellicht wat extra omzet en aanwas dmv dubbeldoel. Een ander voert een zeer hoogwaardig rantsoen binnen.
Noorderling
Quote Reactie van @pieta:
Gewoon werken met je eigen bedrijfsomstandigheden en daar een zo goed mogelijk resultaat halen.

Dit maakt nu het verschil, de een noemt de omstandigheden als excuus voor het niet verbeteren van de technische resultaten en gelooft het allemaal wel.

De ander doet er juist alles aan om met de koeien het beste resultaat te behalen en met de verdiensten hiervan de omstandigheden verbeteren. Zie ook van Berkum, niets wordt aan het toeval overgelaten. Bijvoorbeeld de mestscheider er uit en zand in de boxen, niet teveel denken in problemen en beperkingen maar probeer juist de zwakste schakels in het geheel te verbeteren. Dat hoeft echt niet altijd ingewikkeld en duur te zijn.
+2
pieta
@Noorderling Klopt. Maar je hebt dan toch met je eigen omstandigheden te maken. We hebben eenmaal niet allemaal hetzelfde bedrijf. Wat Van Berkum doet hoeft Tamminga denk ik niet gaan te proberen. Die heeft (wel/ook) een goed verdienmodel.
+3
Coen
@pieta , er zijn 17.000 melkveebedrijven, ze hebben allemaal hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten en doen het gelukkig dus allemaal net even anders 😄
+2
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
ze hebben allemaal hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten

zo jij word nog is slim op je ouwe dag
+1
pieta
@de hoef Ik had nog willen vragen of ie dit ook vond voor de wat intensievere streken in NL. 😁
Jan S
Quote Reactie van @christo:
Pure afgunst, Gewoon een kwestie van excellent management. Ik neem mijn pet er voor af. De prutsers op dit prikkebord zouden eens verder rond moeten kijken. Aan de andere kant van de grote plas bedrijven die 10000 kg meer! per koe melken dan wat de meesten hier halen. Scheelt wel een ietsiepietsie melkgeld per koe.

Ha, daar hebben we Christo weer. De man die vol minachting de prutsers op het prikkebord verwijt dat ze afgunstig zijn. Die pocht op zijn excellente management maar ondertussen zelf de koeien niet drachtig krijgt als gevolg van die hoge produkties. Die denk dat iedereen het geweldig vindt om zulke hoge produkties te halen en daarom jaloers zijn, omdat hij dat zelf zo fantastisch vindt.

Sorry Christo, ik blijf liever een afgunstige prutser met amper 4000 kg per koe. Ik denk dat er nog wel een heel aantal van die excellente managers jaloers zijn op mijn bedrijfsresultaat.
MARTIJN G
@Jan S 4000 kg melk. Kun je nog flink groeien in melk binnen je huidige fosfaatreferentie. Kun je beter dikbillen gaan melken die produceren ook ruim 4000 kg melk.
Jan S
Quote Reactie van @MARTIJN G:
4000 kg melk. Kun je beter dikbillen gaan melken die produceren ook ruim 4000 kg melk.

Als je er krachtvoer instopt wel. Maar daar begin ik niet aan. Ik wil wel een beetje winst blijven draaien. Overigens melk ik ook wel halve BB-en. Niets mis mee.
brabo
Quote Reactie van @Jan S:
beetje winst

met krachtvoer zodat wel eens meer dan een beetje kunnen worden 😄
Jan S
Quote Reactie van @brabo:
met krachtvoer zodat wel eens meer dan een beetje kunnen worden

Juist door minder en nu geen krachtvoer te voeren ben ik meer gaan verdienen.
brabo
Quote Reactie van @Jan S:
geen krachtvoer te voeren b

als je met jouw produktie iets krachtvoer bij zou gaan voeren, dan moet dit altijd extra geld opbrengen. Maar goed het is jouw keuze.
MTSTAMMINGA
@brabo
Van Berkum levert ongeveer 1.3 miljoen liter de man @Jan S levert ongeveer 320.000 liter
Dus als de winst per liter 4 keer groter is als bij van Berkum ontlopen ze elkaar niet zoveel kwa inkomen
+1
pietjepuk
@MTSTAMMINGA Dat is niet zo moeilijk Van Berkum 0,1 cent en Jan s 0.5 cent 😂
brabo
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
ontlopen ze elkaar niet zoveel kwa inkomen

Het ging mij niet om het vergelijk met een ander bedrijf.
Maar als Jan mij hier effen wil voorrekenen waarom bij hem een beetje krachtvoer voeren niet uit kan, dan is het voor mij ook gelijk wat duidelijker
+1
MTSTAMMINGA
@brabo
Tussen een kg krachtvoer en een liter melk zit meer als 10 cent verschil
Jammer dat er zoveel andere beperkingen zijn
Jan S
Quote Reactie van @brabo:
Maar als Jan mij hier effen wil voorrekenen waarom bij hem een beetje krachtvoer voeren niet uit kan, dan is het voor mij ook gelijk wat duidelijker

Dat kun je niet uitrekenen. Ik ben ooit gestopt omdat ik zonder krachtvoer meer molk dan met krachtvoer. Waarom is mij en alle veevoeradviseurs een raadsel. En begin ik er ook niet meer aan. Omdat ik zonder krachtvoer een winst haal van meer dan 5 cijfers.

Wat ik wel zie dat in landen waar ze geen of bijna geen krachtvoer voeren (Nieuw Zeeland en Ierland) met verre weg de laagste melkprijs toe kunnen. Voor een aantal jaren geleden kregen ze in Nieuw Zeeland maar 15 cent voor de melk, maar ze overleefden het wel. Nu ze in Nieuw Zeeland ook de produktie opvoeren door meer voer bij te voeren en stallen te bouwen overleefden een heel aantal boeren een melkprijs van 22 cent niet.
pieta
@Jan S Dat is gewoon de wet van de afnemende meeropbrengsten. Simpel. Wat ik dan interessanter vind is dat je minder molk met krachtvoer. Geen enkele verklaring kunnen vinden?
brabo
Quote Reactie van @Jan S:
een winst haal van meer dan 5 cijfers.

tis maar net waar de komma staat 😄

je zal het allemaal wel overwogen doen, maar ik kan het krachtvoer verhaal niet helemaal plaatsen. Waarschijnlijk heeft jouw melkdip niks met het krachtvoer te maken gehad.Logisch beredeneerd moet het voeren van iets krachtvoer altijd uit kunnen.
pietjepuk
@brabo de kosten van een kilo krachtvoer worden bijna altijd vergoed door de extra opbrengsten van melk en vlees. Maar die kilo krachtvoer kan er voor zorgen dat de marge per liter kleiner wordt.
+1
brabo
Quote Reactie van @pietjepuk:
per liter

is toch helemaal niet interessant.
het gaat toch om het totaal plaatje
pietjepuk
@brabo het gaat toch om het totaal plaatje

Juist daar gaat het fout in de agrarische sector. Er wordt gekeken wat de extra kosten zijn en wat het extra opbrengt. Maar de winstmarge, arbeid en geinversteerd vermogen wordt vergeten.
+1
pieta
@pietjepuk Optimum zoeken is meestal het beste. En dat is aantallen maal de verwachte marge.
Jan S
Quote Reactie van @pietjepuk:
de kosten van een kilo krachtvoer worden bijna altijd vergoed door de extra opbrengsten van melk en vlees. Maar die kilo krachtvoer kan er voor zorgen dat de marge per liter kleiner wordt.

Dat is dus de vraag. Wat betreft vlees is dat zeker niet het geval. Niemand wil nog weide koeien dik maken op een paar hobbyboeren na. In de biologische sector is daar al helemaal geen droog brood in te verdienen vanwege de hoge krachtvoerprijs.
In de biologische melkvee sector wordt veel minder krachtvoer gevoerd. Men mag maximaal 40% krachtvoer voeren. Maar de meesten komen daar niet aan omdat het veel te duur is.
Ik houd al ruwvoer over als ik geen mest af wil voeren. Als ik dan ook nog krachtvoer koop houd ik nog meer ruwvoer over of ik moet meer koeien melken en mest afzetten. Meer koeien houden en meer werk zit ik niet op te wachten.
pieta
Quote Reactie van @Jan S:
Ik houd al ruwvoer over als ik geen mest af wil voeren

En dan vind jij het raar dat een groot deel van de melkveebedrijven niet grondgebonden is. Die kopen ook nog krachtvoer en komen dan om in het ruwvoer.
+1
milka
@pieta En dan vind ik het raar dat er geen weidevogel meer zit omdat elke vijf weken alles glad gemaaid wordt. Voer wat minder krachtvoer, zorg voor wat meer biodiversiteit, koeien naar buiten, iets minder melk per koe waardoor je er wat meer mag houden. De manier van boeren waar de meeste Nederlanders en de meeste boeren blij van worden. En er bij een grondgebonden bedrijf geen gras overblijft.
+4
Coen
@milka , de trend, volledig gestuurd door BIG Agri, is al jarenlang een intensieve grondexploitatie en een intensieve dierexploitatie 😞

op dit moment is de trend een (veel) hogere individuele melkproductie dan 10.624 kg, kun je meer melk produceren binnen je fosfaatplafond en wordt je met je grondexploitatie nog weer intensiever omdat die laatste liters alleen geproduceerd kunnen worden op aankoop krachtvoer --> een vicieuze cirkel waar alleen BIG Agri winst bij maakt
+1
pieta
Quote Reactie van @milka:
De manier van boeren waar de meeste Nederlanders en de meeste boeren blij van worden. En er bij een grondgebonden bedrijf geen gras overblijft.

Overdrijven is een vak. Een heleboel boeren boeren wat intensiever omdat de keuze voor grondgebonden niet een reele is. En jij denkt dat die allemaal met tegenzin boeren. En als ik hier hoor wat grondgebonden bedrijven doen om maar niet te veel gras te hebben dan is het niet overhouden van ruwvoer een ware kunst. 😁
+1
Jan S
Quote Reactie van @pieta:
En dan vind jij het raar dat een groot deel van de melkveebedrijven niet grondgebonden is. Die kopen ook nog krachtvoer en komen dan om in het ruwvoer.

Ik vind het niet raar dat ze ruwvoer over houden, ik vind het raar dat die boeren beweren zelfvoorzienend te zijn terwijl ze zoveel (kracht)voer aankopen
Wilbert
@Jan S wat is jouw leeftijd bij afvoer?
Jan S
Quote Reactie van @Wilbert:
wat is jouw leeftijd bij afvoer?

Doe niet aan de melkcontrole, dus dat weet ik niet. Maar ik denk dat dat niet zo spectaculair is. Ik hou per jaar rond de 20 klaveren aan en er kalven jaarlijks tussen de 75 en 80 koeien af.
Wilbert
@Jan S je hebt je melkfabriek niet gemachtigd om dit bij crv op te vragen?
Jan S
Quote Reactie van @Wilbert:
je hebt je melkfabriek niet gemachtigd om dit bij crv op te vragen?

Dit jaar voor het eerst.
Wilbert
@Jan S en? Laat je het weten als je een eerste uitslag hebt? Ben benieuwd 😄
oldhuus
@Jan S
Goed ruwvoer verbouwen is nogal wat moeilijker als een topproductie halen door een rantsoen met allerlei aangekochte bijproducten. Zelfs met een slecht fokbeleid kan er dan nog hard gemolken worden.
Jan S
Quote Reactie van @oldhuus:
Goed ruwvoer verbouwen is nogal wat moeilijker als een topproductie halen door een rantsoen met allerlei aangekochte bijproducten. Zelfs met een slecht fokbeleid kan er dan nog hard gemolken worden.

Inderdaad, met je eigen (ruw)voer zulke hoge produkties halen lukt bijna niemand. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de gemiddelde produktie per koe in Nederland nauwelijks meer stijgt. De meesten proberen toch hun eigen ruwvoer te gelde te maken door het zelf op te voeren. En dat betekent simpelweg minder krachtvoer per koe en minder kg melk per koe.
oldhuus
@Jan S
Ik heb altijd al een ruwvoeroverschot, 4 jaar terug konden we dat wel goed verkopen, maar nu willen ze er niks voor geven, je moet het haast nog voor ze maaien willen ze het nog hebben, en kunstmest strooien anders is het te geel en willen ze het ook niet hebben, maar je geeft zo wel O/S weg. Nu doen we dat maar zo, afgelegen percelen geen kunstmest meer op, gewoon maaien en oprapen en direct aan de mestbult. En in het voorjaar weer op de mestspreider, de bodem (ook grasland!) kan nog wel veel meer vaste mest gebruiken.
+1
pieta
@oldhuus Ik hoop niet dat je dit een duurzame gedachte vindt?
oldhuus
@pieta
Wat is het alternatief, ik kan natuurlijk flink kunstmest aankopen (gemaakt van aardgas niet duurzaam), strooien en dan dit gras maaien en onder de kostprijs aan een collega/grasdrogerij proberen te verkopen, en dus organische stof en geld weggeven en nog een slechte kringloopwijzer, of het gras gewoon inkuilen met alle kosten en kuilbulten verzamelen voor 2020, of een 3e van mijn land onder de lelies zetten (en de bodem nog verder verschralen) schapen zou natuurlijk ook ideaal zijn maar zijn er dan ook te weinig.
cjw73
@oldhuus kan er daar bij jullie geen tarwe of zoiets in om wat krachtvoer mee te vervangen?
oldhuus
@cjw73
Tarwe is een gewas voor op de kleigrond, rogge, haver, gerst kun je hier wel verbouwen, maar dan moet je uit de derogatie. Boeren die tarwe voeren halen dat ook bij de klei weg, die is kwalitatief veel beter. En maΓ―s kun je beter op zand verbouwen, dus zou men dat zo kunnen omruilen.
cjw73
@oldhuus dan blijft er weinig over.
Alles maar vol met 🌽🌽🌽🌽🌽🌽
Allemaal handel.😒
m uut m
@oldhuus
Je kan de koeien ook veel beter gerst dan tarwe voeren.
pieta
@oldhuus Het alternatief is niet grondgebonden zijn en gewoon je gras kunnen gebruiken als veevoer.
+1
MARTIJN G
@pieta Dat is inderdaad slimmer. Helaas snappen de meeste op het prikbord dit niet. Huilen liever mee met Ot en Sien.
Jan S
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Dat is inderdaad slimmer. Helaas snappen de meeste op het prikbord dit niet. Huilen liever mee met Ot en Sien.

Er zijn ook mensen die niet begrijpen dat overmatige aanvoer van (kracht)voer op (intensieve) bedrijven het mestoverschot veroorzaakt (heeft). Daar willen ze geen verantwoording voor nemen en proberen hun overschot af te wentelen op bedrijven die liever hun eigen voer verbouwen.
m uut m
@pieta
Koeien dag en nacht weiden
Leo,s vriend
@m uut m en nog 165 ton krachtvoer aankopen ?
m uut m
@Leo,s vriend
Ik hou niet van magere koeien.
Gemiddeld 4,35 per dag .
pieta
@m uut m En dan heb je Jersey's? Die lijken nog mager als ze dik zijn! 😁
+1
m uut m
@pieta
Het is een schitterend koetje om mee te werken.
Ik heb ook van die vleeskonten (fleckies ) gemolken , dat nooit weer.
oldhuus
@m uut m
Wat was er mis met fleckies dan, misschien voor de weidegang minder ideaal die logge beesten, maar restwaarde slacht en stierkalveren tikken ook wel aan.
Leo,s vriend
@m uut m ik ook niet, en toch voer ik flink minder kv aan dan jij.
m uut m
@Leo,s vriend
Ik voer gemiddeld 4,35 kg krachtvoer per koe per dag.
Dat vindt ik niet veel.
Melkopbrengst - krachtvoer kosten = 52,6 cent per kg melk
cs-agrar
@m uut m hoe weet jij dan dat ze 20kgds ruwvoer opnemen?
m uut m
@cs-agrar
Tot augustus 2014 molk ik zwartbonten en daar ging 20 kg ds uit kuilgras in.
cs-agrar
Quote Reactie van @m uut m:
Tot augustus 2014 molk ik zwartbonten en daar ging 20 kg ds uit kuilgras in.

ok, maar nu je jersey weet je dat dus niet
m uut m
@cs-agrar
Wat weet ik niet?
De zwartbonten vraten bij mij 20 kg ds uit ruwvoer en de jersey's vreten 12 kg ds uit ruwvoer.
oldhuus
@pieta
De laatste paar jaar wel, maar 5 jaar geleden praatte men wel anders, toen was er gebrek aan gras, werd al gauw 500-800 euro voor een eerste snee betaald en zoveel minder koeien zijn er ook niet gekomen. Mestafzet was toen ook bijna 10 euro hier, was nu tegen uitrij-kosten. Intensieve collega's kopen vaak ook liever perspulp of aardappels ofzo aan dan een bult gras, want die eerste 2 melken veel beter.
pieta
Quote Reactie van @oldhuus:
werd al gauw 500-800 euro voor een eerste snee betaald

Die tijden ken ik niet. Maar het voer is wel goedkoper. Ze zijn veelal fanatieker aan het telen gegaan. En als je wat koopt koop je inderdaad eerder wat energierijke producten als je al heel wat gras hebt liggen.
+3
Jan S
Quote Reactie van @oldhuus:
Ik heb altijd al een ruwvoeroverschot, 4 jaar terug konden we dat wel goed verkopen, maar nu willen ze er niks voor geven, je moet het haast nog voor ze maaien willen ze het nog hebben, en kunstmest strooien anders is het te geel en willen ze het ook niet hebben, maar je geeft zo wel O/S weg. Nu doen we dat maar zo, afgelegen percelen geen kunstmest meer op, gewoon maaien en oprapen en direct aan de mestbult. En in het voorjaar weer op de mestspreider, de bodem (ook grasland!) kan nog wel veel meer vaste mest gebruiken.

Ik weet niet of je het onder natuurbeheer kunt doen, maar dat lijkt mij dan een veel goedkopere oplossing. Uitgestelde maaidatum tot 15 juni levert hier meer dan €1.000 per ha op. Verder elk jaar de kunstmest een beetje afbouwen, want door kunstmest te strooien brand je de organische stof op. Proberen bovengronds mest uit te rijden in kleine porties (5-10 m3)in plaats van 25 of 30 m3 in eens. Op deze manier voorkom je roest in augustus en september. Bovengronds uitrijden is aan een aantal voorwaarden verbonden (ureum < 21, 150 dagen weiden, en de rest mijn.rvo.nl/vrijstelling-bovengronds-aanwenden-run… )

Verder kun je nog overwegen om klaver in te zaaien, dat kan prima de lagere kunstmestgift opvangen. Zeker als je op zandgrond boert en is ook nog eens goed voor je organische stof gehalte en droogte gevoeligheid.
christo
@Jan S Het past bij mij om narcistisch gedrag wat de sector verdeeld aan de kaak te stellen. Diversiteit in de sector is van alle tijden en koester ik. Dat de familie van Berkum een prima management heeft lijkt mij niet zo moeilijk om uit mijn bijdrage te halen.
oldhuus
En hele prestatie, maar mis nog wel in het stuk; 3x daags melken, vind het trouwens ook wel heel bijzondere gehalten 3,67 vet tegenover 3,54 eiwit, er zal dan ook wel niet een simpel mais/gras rantsoenetje met een blokkenwagen voorgedraait worden..
Valt verder wel op dat er in het noorden hard gemolken word, juist daar waar de erven vol kuilhopen liggen, zou men economisch gezien toch niet zoveel producten bijmengen als in het intensieve zuiden.
cjw73
@oldhuus ze hebben een automatisch voersysteem. Welk merk weet niet meer.
Staat wel een filmpje over hun op youtube zie artikel melkvee hierboven.
oldhuus
@cjw73
Heb ik even bekeken, is natuurlijk een prachtig nieuw bedrijf, zand in de boxen, aut. voeren, dan zijn de omstandigheden optimaal, gem. leeftijd kun je ook niks van zeggen, zeker met zulke aantallen.
Jannus
Vind de familie op de derde plaats net zo noemenswaardig omdat het me met 23 koeien me niet zal verbazen dat ze op een grupstal melken,wie kent ze??
+1
Jan S
Fantastisch.
Betekent dat nu dat ze 90 (koeien) * € 2918,-- = € 262.620,-- per jaar verdienen?
Erco
@Jan S hoogstwaarschijnlijk niet meer dan iemand met 8500 liter per koe 😐
+1
Groen1
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden familie , crv , nederland , euro , melkveebedrijf , economisch jaarresultaat en van berkum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!