Weer geen minister van Landbouw

We zijn nu weer overgeleverd aan de club van EZ.
vaak

Laatste  |  

Reacties

cjw73
Bron?
+1
vaak
@cjw73 radio journaal 07.00
cjw73
@vaak hoorde het om 8.00 ook.
+1
dorpsrandhoeve
@cjw73 Misschien komt het om 9 uur ook...................Misschien zijn we ook wel zo onbelangrijk dat het zelfs met het nieuws van 9 uur niet meer komt.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve is dat een schrok ? Dat we niet meer belangrijk(er) zijn? Denk dat iedereen dat inmiddels wel weet, we zijn gewoon een onderdeel van het geheel
+3
van Ittersum
Nou en, die tijd is voorbij. Net of een Min.v.LNV de oplossing voor alles is. Verenig u dat is het enige antwoord in deze moderne tijd, zie naar de macht van al die milieuclubs. Ze verenigen zich, dragen een boodschap uit en dat wordt gehoord als... En wij vechten onderling om die been en een ander loopt ermee heen!🤔
labella
Het is te gek voor woorden wel een minister voor klimaat en dubbele ministers voor veiligheid en justitie, volksgezondheid en onderwijs maar geen landbouwminister. ik denk dat niemand de vingers wil branden aan de shit die van Dam achter heeft gelaten.
van Ittersum
@labella ik vindt het ook belachelijk er geen minister van ICT is, geen minister voor de zzp ers enz.... (zeer sarcastisch dit) trouwens ; Wie is Van Dam?
Deutzrijder
@labella
Mag toch aannemen dat het CDA hier NIET mee akkoord gaat.
We hebben niet voor niets met zijn allen op Maurits Von Martels gestemd
+1
van Ittersum
@Deutzrijder Hahaha, drie man en en die paardekop. Dat maakt weinig indruk
+1
brabo
Deze heeft het ook niet gered
delavalboer
@brabo Gelukkig niet....
+5
JohnDeere6serie
nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Beetje voorbarig persbericht geweest dus, lobby heeft niet gewerkt. Geen ministerie en geen minister.

cbs.nl/nl-nl/nieuws/…

het handelsoverschot in agrarische goederen neemt in 2016 toe met 2,7 miljard euro naar 27,9 miljard euro. Dit is 55 procent van het totale Nederlandse handelsoverschot.

Het is toch niet te geloven. Meer windmolens op zee, energiebelasting omhoog om dit te betalen, minister van klimaat en dan niks voor de landbouw. Terwijl we als 2de landbouwexporteur ter wereld zorgen voor 55% van het totale Nederlandse handelsoverschot. En we worden behandeld als een stuk vuil! Met CDA CU D66 en VVD aan tafel. Onhoud dat goed!
+1
vaak
@JohnDeere6serie cda heeft de landbouw minister er niet door gedrukt.
Dus ook niet veel steun vh cda verwachten.
+1
producent
@vaak
We hebben tegenwoordig bijna net zo veel te vrezen van de afnemers van onze producten dan van de overheid, en alles wordt onder de noemer van milieu en duurzaamheid doorgedrukt...
Wilbert
@JohnDeere6serie regeerakkoord gelezen? Inhoudelijk best aardig voor de landbouw. Ik geef niets om een poppetje, wel om het te voeren beleid.
Ps. Die windmolens op zee verliezen al 20-30% van de opgewekte stroom tijdens het transport. Maar dat maakt niet uit, ze worden namelijk gesubsidieerd per opgewekte kw stroom, niet per kw stroom die op land aankomt.
JohnDeere6serie
@Wilbert gelukkig maar! Je hebt helemaal niks aan windstroom, lees en huiver: climategate.nl/2017/09/…
Het energieakkoord gaat de boeken in als het grootste fiasco ooit, de kosten zijn GIGA (70 - 100 miljard) vergeleken met bijvoorbeeld de noord-zuid lijn (4 miljard) betuwelijn (4,7 miljard) en de hsl (11 miljard). Met een netto rendement uit zonne-
en windenergie om te janken. Grappig detail is dat energie uit biomassa het wel goed doet omdat het opgewekt vermogen 24/7/365 constant blijft
Groen1
De minister van Economische Zaken wordt tevens minister van Klimaat.
vaak
@Groen1 Groen, groener kan bijna niet.
labella
@vaakHoezo groen, mijn gras was ook altijd groen maar wordt door overheidsregelgeving steeds geler.
+1
m uut m
@labella
Onzin
+1
jorisdriepinter
@m uut m Dat geleuter over methaan in het regeerakkoord staat mij niet aan. Oplossingen van dit zg. probleem behelsen altijd veel techniek,dichte stallen etc. leuk voor HH zijn achterban maar niet voor een duurzame toekomst
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
veel techniek,dichte stallen etc. leuk voor HH zijn achterban maar niet voor een duurzame toekomst
Zij noemen dat juist duurzaam 😂
+1
cs-agrar
@m uut m ken jij de percelen van labella dan?
m uut m
@cs-agrar
Heeft niets met overheidsbeleid van doen.
pieta
@m uut m Natuurlijk wel man. Mijn kunstmestgebruiksruimte van dit jaar was ook vol. Omstreeks 3 september de laatste keer gemaaid. Nu overal roest in het gras en dat geeft een gele kleur.
+1
m uut m
@pieta
Dat is jouw keuze.
Voor het zelfde had je gras/klaver en hield je kunstmest over en geen roest .
pieta
@m uut m Ik heb ook gras/klaver. Helpt niet voldoende.
m uut m
@pieta
Dan helpt kunstmest ook niet
pieta
@m uut m Mijn ervaring is dat het bemesten van je land wel helpt. 😁
m uut m
@pieta
Als jij in gras/klaver percelen roest hebt dan helpt kunstmest strooien ook niet meer.
pieta
@m uut m Daar heb ik geen roest in. Maar ik heb ook blijvend grasland.
+2
Noorderling
@pieta
Is het dan geen kali tekort of een te lage pH?

Afgelopen weken is er ruim voldoende water gevallen, de bodem is nog redelijk warm. De klaver levert voldoende stikstof. Daaraan kan het niet liggen.
Hier twee week geleden de 5e snede geoogst. Op grasland zonder klaver begon er al wat roest in het gras te komen en rook bij het kuilen ook niet zo fris meer, terwijl de grasklaver nog volledig groen was. Er is behalve een gift eind maart van 30kg zuivere stikstof alleen maar drijfmest op gekomen, de kunstmest van de hectares grasklaver is op het oude blijvende grasland gekomen en nog kan het niet meekomen.

Op percelen met een stikstof leverend vermogen van 70 en nog geen 2% organische stof halen we met grasklaver de hoogste opbrengsten. Als de pH maar goed is, doet de natuur de rest wel. Daar valt niet tegenop te strooien.
+1
jorisdriepinter
@Noorderling Bodemleven, daar draait het om.
+1
Coen
@jorisdriepinter , dat wil (jammer genoeg) nog steeds niet overal beklijven 😞
KlaasB
milka
@KlaasB wel minister, geen ministerie eigenlijk gewoon staatssecretaris dus?
+1
vaak
@KlaasB Kijk, mijn bericht plaatsen heeft direct geleid tot actie. Wel een minister.
vrije boeren
Weer een hoop gezeik om niks
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!