De echte reden van het vertrek van de CEO van RFC

De reden van het vertrek van de heer Joosten is dat het bestuur achter de volgende waarheid is gekomen. Hij heeft middels levering grote hoeveelheden melk (voor nop) aan enkele overige NZO leden zijn zin gekregen om het fosfaatreductieplan er door te drukken in de herfst 2016. Zo kon hij de macht krijgen over het reduceren van melk, wat zijn autoritaire management goed uit kwam. Boerengeld aanwenden voor persoonlijke macht.
Juist besluit van het bestuur, wat het moto heeft "rug recht en houd koers"

Deel dit topic

Reacties

+13
mlkvhoudr
Daarnaast schijnt hij ook nog een buitenechtelijke relatie met de kerstman gehad te hebben.....
+3
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
kerstman

kerstvrouw zeker ,of is hij....
grondlozeboer
@mlkvhoudr en hoorde dat hij ook iets met sinterklaas heeft gedaan 🙊
George
Nee ik zie hem er voor aan dat het toch echt de kerstman was. 😄
+1
storm
Ik denk dat hij John Lennon ook vermoordt heeft. Elvis Presley leeft nog en Martin Luther King leeft nog en Noord-Korea bestaat niet eens.
George
Quote Reactie van @storm:
John Lennon ook vermoord

Tja ik zie hem er ook wel voor aan. 😄
George
Wat een smaad. 😄
+3
KuikenenKoe
Er doen ook geruchten de ronde dat joosten groot voorstander van grupstallen was en een grupstalpremie wou invoeren, en ja dat is spelen met vuur
puntertje
Och, dat er machtspellen worden gespeeld is wel duidelijk, maar niet zonder medeweten van bestuur. Dus dat is geen reden om iemand 'vrijwillig' te laten vertrekken.
robbies
@puntertje in de Boerderij stond deze week dat Joosten dreigde melk weg te halen bij DOC als DOC niet meewerkte met het FRP. Los van de vraag of het waar Is, geeft het wel aan op welke manier NZO belangenbehartiging kán uitvoeren.
dewittemotor
Hij had via achterdeurconstructies veel aandelen in mono-mestvergisterbouwers en die zonnepanelenbedrijven
+2
Hans van Bergen
Joosten heeft de derogatie veilig gesteld. Een huzaren stukje. Zonder dat zou rfc in 2018 ten gronde zijn gegaan. helaas snappen weinig mensen dat
+2
m uut m
@Hans van Bergen

Jij blijft onzin verkondigen.
+5
dorpsrandhoeve
@m uut m Om eerlijk te zijn heeft Hans hierbij toch wel degelijk een punt. Veel collega's weten niet wat hen anders te wachten stond. Er zou op die paar grondgebonden bedrijven na, een tsunamie van mestoverschot komen in Nederland. Terwijl het gras die mest juist zo goed kan gebruiken. Nee, dit stukje vind ik dat Frieslandcampina juist heel goed heeft gedaan.
m uut m
@dorpsrandhoeve
Ook dan kwam er weer een evenwicht.
Het bestaan van rfc kwam hierbij echt niet in het geding.
+2
j h p
@Hans van Bergen Heeft Brussel het al goedgekeurd en verleend?
Eerst zien dan geloven.
Fosfaatreductie was een voorwaarde geen garantie.
Noordoost
@j h p precies
gerrie-hul
@Noordoost Afwachten dus Als jullie maar niet blij zijn gemaakt met een dode mus
Frans1
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Joosten heeft de derogatie veilig gesteld. Een huzaren stukje. Zonder dat zou rfc in 2018 ten gronde zijn gegaan. helaas snappen weinig mensen dat

En waarom wordt er dan nu gewaarschuwd voor een evt 2e stand still in een jaar tijd? Dat strookt niet echt met jouw bewering
+1
de hoef
@Frans1 ze denken dat alle vaarzen gaan kalven in januari, en er dan een piek in de melkaanvoer komt. en dat ze halverwege gaan remmen omdat de boete te groot word. en er dus in de herfst te weinig melk komt .
BoerBart
@de hoef ik denk dat er veel vaarzen kalven als de nieuwe referentie datum bekend gemaakt wordt. Er komt dan echter geen druppel extra, rara..
+1
robbies
@de hoef de seizoensregeling omgekeerd activeren
@Frans1 Wat zeg ie , staat RFC er zo slecht voor , dat het een BEEEEEEEEEEEEEEEEEEERPUT is word/is nu wel duidelijk !!!
de hoef
@Detukkeroettwente hij leeft ook nog gelukkig
+1
Druk
Wie heeft Joosten vanmorgen ook gehoord op de radio 1? Gesprek over voedsel en duurzaamheid.
Het is vanuit Joosten net een grammofoonplaat, luisteren is ook een vak. In zo'n gesprek komt toch zijn enorme dominantie naar voren, weinig verbindend.
hans1980
@Druk Erg dominant , blij dat ie weg is
Groen1
Een gesprek over voedsel en duurzaamheid met Roelof Joosten van Friesland Campina
nporadio1.nl/de-ochtend/onderwerpen/…
KOC1981
Roelof bleef best wel vaag op de vraag of hij minister van Landbouw wil worden. Het zal toch niet zeker???
Dan hoop ik dat ze eerst een belletje naar Denemarken doen en Cees 't Hart terug halen van de Carlsberg.
hookwood
@KOC1981 Waarom dat? Roelof Joosten vertrekt sowieso en in de persoon van Hein Schumacher hebben we daar mijns inziens een hele goede vervanger.
KOC1981
@hookwood helemaal met je eens, maar zou liever 't Hart zien als minister van landbouw dan Joosten. hij kan NL-agri verkopen als de beste. Regels krijgen we met iedere minister, die illusie maak ik me niet
Coen
@hookwood , wat is jullie informatie over het snelle vertrek van Joosten?
is het toch die afgeblazen kaashandel met de Ankertjes?

je kunt pas wat zeggen over 'een goede vervanger' als de rest van de beleids-directie is ingevuld, de beleids-directie moet wel een evenwichtig geheel zijn.
+1
hookwood
@CoenAfgeblazen kaashandel met de ankertjes? Boerderij suggereert ook van alles....

Onze informatie is dezelfde die de leden hebben gekregen. Roelof heeft het fast forward programma in gang gezet, wat mijns inziens een zeer gewenste richting is gezien de vergadercultuur die er ontstaan was in Amersfoort. Maar zoals Erwin Wunnekink op de laatste themabijeenkomst die wij in het kader van Melk met Meerwaarde in Steenwijk hadden stelde, de sloper moet je niet laten bouwen en Hein is de geschikte persoon om de organisatie in de nieuwe structuur te leiden en verder op te bouwen.

Hein Schumacher loopt inmiddels al een poosje mee en als ledenraadsleden maken wij hem natuurlijk vaker mee dan het gemiddelde lid. De indruk die ik van hem heb is dat hij qua leiderschapsstijl meer in de lijn zit van Cees 't Hart die volgens mij nog steeds door veel leden wordt gewaardeerd.
Jawis
@hookwood cees heeft toch het debacle in china eigenhandig in gang gezet....laat maar mooi in denemarken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0