Brabantse weduwe Diny (76) herkent trouwring uit Groningse giertank

De trouwring die Bram Hamminga uit Zuidbroek in zijn giertank vond, is zo goed als zeker van de 76-jarige Brabantse weduwe Diny van Oorschot.
Hamminga vond de ring met het opschrift 'Dini 28-07-1960' tijdens het reinigen van de mesttank. In een "bultje met van alles en nog wat" zag hij wat glinsteren. Hij zette een oproep op Facebook die inmiddels 18.000 keer gedeeld is, schrijft RTV Noord.

De vrouw uit Deurne heeft het sieraad herkend en zegt dat de ring van haar overleden man is. Die heeft volgens haar het sieraad 37 jaar geleden op een boerderij in Noord-Brabant verloren. Onduidelijk is nog hoe de trouwring in Groningen is beland.

Van Oorschot vroeg gisteravond laat op Facebook aan Hamminga of de tank ooit in Brabant is gekocht. Die zegt dat de tank uit Drenthe komt en dat deze daarvoor uit Overijssel kwam. De twee hebben vandaag telefonisch contact.

Deel dit topic

Reacties

echte844
Een optie is: Dat in de jaren 70 regelmatig mais vanuit het zuiden naar het noorden van het land werd vervoerd. Direct van het land of vanuit de kuil. Dit is een zeer goed mogelijke manier waarop deze ring die afstand overbrugd heeft
wotan2
@echte844 drijfmest is er ook zat naar het noorden getransporteerd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mesttank , giertank , onduidelijk , groningen , brabant , boerderij , vrouw , overijssel , drenthe , overleden en reinigen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0