KI Samen wint rechtszaak tegen RVO/EZ en CRV

KI Samen heeft de rechtszaak die het tegen het Ministerie van Economische Zaken (EZ) en CRV heeft aangespannen gewonnen. Aanleiding is de belangenverstrengeling tussen stamboekzaken en de spermahandel. De rechter draagt EZ op om binnen zes weken een besluit te nemen 'met inachtneming van de uitspraak'.

Deel dit topic

Reacties

ejb
Interessante uitspraak.
gerrie-hul
@ejb Het is te hopen dat het nrs snel terug komt En dan onafhankelijk van crv Een neutraal stamboek is nodig en niet zoals nu onder de paraplu van crv Stond er bij deze uitspraak ook een dwangsom zoals destijds met het fhrs
MARTIJN G
Voor de veehouder kan een andere constructie alleen kostprijs verhogend werken. Dit zal ki samen een worst zijn. Als ze een echte ki zijn fokken ze gewoon betere stieren dan CRV. Hun stierenkaart is om te janken.
cjw73
@MARTIJN G das die van crv ook dus dat is geen reden !!
gerrie-hul
@MARTIJN G ik denk dat je niet begrijpt waar deze uitspraak over gaat Lees het stuk maar eens goed dan begrijp je misschien waar het over gaat
Porky
@MARTIJN G wat heeft die stieren kaart hier mee te maken? Ik zeg toch ook niet tegen jou kinderen "jullie vader is om te huilen " ?
Schepens
@MARTIJN G maar wel top stieren!!!! Daar kan crv veel van leren!!!
+1
cs-agrar
@Schepens Dat valt ook wel weer wat mee... Samen heeft enkele goede stieren, en crv zeker ook. Je moet er alleen wat meer voor betalen bij crv, dubbele ofzo
Schepens
@cs-agrar gebruik zelf 100% ki samen stieren en aaa dat verschil zie je wel ten op zichte van de nog lopende crv koeien
cjw73
@Schepens das hier net zo. Gebruik ook geen enkele stier meer van crv. En het verschil is te zien.
jan w
@Schepens
Als je een keer een rondje moet maken en je ziet de koeien in de weide lopen, dan kun je uit de koppel er al zo uithalen door welke KI organisatie er op dat bedrijf komt. Tenminste het verschil tussen CRV en een andere ki organisatie.
MARTIJN G
2x sorry
ejb
Dat elke KI tegelijk over dezelfde informatie kan beschikken is alleen maar positief.
Verder verwacht ik dat er vanaf nu meer in het belang van de veehouder gedacht wordt ipv het belang van CRV KI

PS heb overigens ook niets met KI Samen
cs-agrar
@ejb jij bent van de brown Swiss?
ejb
Quote Reactie van @cs-agrar:
jij bent van de brown Swiss?

Jep.

En dan heb je dus niets aan KI Samen.
+6
jan w
Het is toch ene grote kliek die elkaar de handen boven het hoofd houden. CRV, RFC, Qlip, GD, NLZuivel en misschien zijn er nog wel meer te bedenken. Maakt niet uit wat het kost, het is toch maar boerengeld.
Porky
@jan w precies, iedereen zit te graaien in de portemonnee van de boer, die mag het werk doen,en moet maar afwachten of er wat overblijft.
jerseys
@jan w idd de baantjescaroussel.
noordhollander
Ook op de beurs in hardenberg afgelopen week nog geen nieuws over deze zaak of moet er eerst gewacht worden tot de nieuwe minister is ingewerkt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv en ki samen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN