Illustratie van: JohnDeerenr1

‘Uitspraken Keurentjes over Kringloopwijzer prematuur’

Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (GR) noemt de uitspraken van bestuursvoorzitter Frans Keurentjes, afgelopen weekeinde in het blad Melkvee, ‘bijzonder teleurstellend’. In het artikel ‘De klant is bij ons koning’ liet Keurentjes optekenen dat de kans op een vrijwillige Kringloopwijzer zo goed als nihil is.

Deel dit topic

Reacties

+4
robbies
Ik vond het hele artikel prematuur en autoritair. Keurentjens fungeerde meer als praatpop van de directie dan als voorzitter van de RvC.
Druk
@robbies
Waar je mee om gaat, daar wordt je mee besmet. Die Keurentjes heeft dat arrogante, dominante en autoritaire gedrag van Joosten snel overgenomen, zo ga je als Coöperatie toch niet om met je leden-eigenaren.
+1
dorpsrandhoeve
Ik vind het optreden van Keurentjes de laatste tijd zowiezo een ernstige belediging voor zowel de leden als de ledenraad. Zaken bespreken met de pers in plaats van eerst de leden te raadplegen.
jan w
Dan staat er in een ander artikel geschreven dat de heren Keurentjes en Wunnekink de kringloopwijzer zelf door een externe partij laten verwerken. Dus alleen voor de heb.
spotmelker
Prematuur? Ik denk ondoordacht en dom en met die laatste mestfraude wordt de acceptatie bij EZ niet bepaald groter.
pieta
@spotmelker Wellicht dat een KLW ondersteund met fosfaatklassen in grond als verplichte ondersteuning iets is. Het gaan gebruiken voor de fosfaatrechten lijkt mij niet haalbaar. Ik had er persoonlijk graag de generieke korting mee willen compenseren. Maar de KLW inzetten om meer richting evenwichtsbemesting te komen vind ik een goed plan.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Maar de KLW inzetten om meer richting evenwichtsbemesting te komen vind ik een goed plan.
Onmogelijk!!! KLW rekent (net als MINAS) uit wat je maximaal aan mag voeren. Voor evenwichtsbemesting zal er toch iets anders bedacht moeten worden. En dan gestoeld op ECHTE feiten.
+1
BoerBart
@kanniewaarzijn Jij hebt er meer verstand van dan ik. Toch vind ik dat we verder moeten met de KLW. We moeten namelijk een systeem verzinnen waarmee we onze footprint op papier zetten.

Weet jij een beter systeem, dan help ons domme volgertjes.

Voorlopig inzetten op de KLW. Natuurlijk moet hier nog HEEL VEEL aan geschroefd worden.
Over meerdere jaren en met steeds meer handhaafbare uitkomsten, kan de KLW ons helpen om ons ecosysteem beter te begrijpen.
kanniewaarzijn
@BoerBart Als je zomaar lukraak van alles bij elkaar op gaat tellen, dan krijg je NOOIT handhaafbare uitkomsten. En inzicht krijgen in het ecostysteem zal ook niet gebeuren. Het is gewoon KUL waar we hier mee bezig zijn, met als enige doel om de intensieve bedrijven te bevoordelen.
jg
Het blijft een gevecht tussen voorstanders van een zo groot mogelijke melkveehouderij sector gebaseerd op veel halve en hele waarheden kwa efficientie, om binnen randvoorwaarden te blijven, en de voorstanders van een mogelijk wat kleinere sector op basis van maximalen per hectare.
Boerenverstand.nl
Greetje
@jg Het eerste scenario wat jij schetst laat het meeste geld rollen, het is tweede is heel mooi en nobel, maar de wereld is helaas niet mooi en nobel, maar draait om geld..
jg
@Greetje Het lijkt wel de insteek van RFC te worden, de nieuwe focusvoorwaarden en de discussiethema's voor de najaarsvergaderingen zijn helder. Melkproducenten moeten weer puur voor eigen rendement gaan en niet voor sectoromzet.
Wilbert
@jg volgens mij maakt niemand zich druk om de nieuwe voorwaarden. Heb t al 2 dagen in huis, en jij bent die de eerste die er iets over zegt.
+1
robbies
@Wilbert wat moeten we erover zeggen? Het zijn geen voorstellen, maar verplichtingen. Verplichtingen waar ik me overigens prima in kan vinden, maar waar het gros van de boeren waarschijnlijk wel problemen mee hebben

Je zou maar een weidende grupstalmelker zijn. Weet je gelijk wat je plek is binnen de maatschappelijke visie van RFC. Jarenlang heb je het beeld van de weidende koe mede bepaald en nu wordt je door je melkverwerker als maatschappelijk ongewenst weggezet. Daar zou ik ook opstandig van worden, zeker als je ziet dat intensieve opstallers bewierookt worden om dat ze na 720 uur "weidegang" niet weten hoe snel ze poort weer dicht moeten doen
puntertje
Quote Reactie van @robbies:
een weidende grupstalmelker

Henk Gommer heeft de toorn van ivoren toren in Amersfoort gewekt, nu gaan ze hem uitroken.
Jan-T
De uitspraken van Keurentjes zijn gewoon te idioot voor woorden.
Een voorzitter hoort er te zijn voor de leden, en niet alleen voor zichzelf.

En wat de kringloop wijzer toevoegt geen idee,
maar het zorgt er in ieder geval niet voor dat de koeien gezonder gevoerd worden, en dat het antibiotica reduceert.
Want de gezondheid van de koeien word er niet in meegenomen
.
Het is alleen maar het scenario dat je een paar koeien meer mag houden.

En dan gaat het mis, want de intensieve kan er alleen maar van profiteren, omdat die de voer producten aanvoert die hem in de kringloopwijzer past..???
De extensieve / grondgebonden melkveehouder heeft het niet nodig.
+5
puntertje
Ik heb het al voorspeld, eerst Gommer uit de media-aandacht weghalen en vervolgens, zogenaamd na rijp beraad, besluiten toch niets te wijzigen. Wel oerdom om dan voordat het bestuur zich buigt over een initiatiefvoorstel al in de media gaan blaten dat de uitkomst al lang vaststaat. Het initiatiefrecht is daarmee meteen ter grave gedragen, een grote farce! Keurentjes en consorten zijn weer een etage geklommen in de steeds hoger wordende ivoren toren.
En ondertussen zie je ze bijna denken; die domme boertjes snappen het toch niet dus gaan wij lekker alles bepalen want zij weten toch niet wat wel en niet goed voor hen is. Maar wat je met een KLW ook aan zou willen tonen, de NVWA heeft met een torpedo het KLWschip al onherstelbare schade op laten lopen. Willen ze bij RFC enige geloofwaardigheid houden dan moeten ze bij alle veroordeelde mestfraudeurs de melkinname stoppen en met terugwerkende kracht melkgeld terugvorderen. Immers, wel maar bewust frauduleus invullen van die KLW maakt bij het hoofdbestuur geen ruk uit, maar gemotiveerd en openlijk niet invullen, poe, dan wordt het tijd voor de zwaarste sanctie.
+2
spotmelker
Quote Reactie van @puntertje:
Willen ze bij RFC enige geloofwaardigheid houden dan moeten ze bij alle veroordeelde mestfraudeurs de melkinname stoppen en met terugwerkende kracht melkgeld terugvorderen

De 'papieren werkelijkheid' heeft het allang gewonnen van de realiteit. Dat zie je ook bij de KKM, een groeiende lawine van regels en een schrijnend resultaat t.a.v. de melkkwaliteit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN