‘Joosten was ongeduldig en had soms te weinig oog voor de pijnpunten’

Geduld is een schone zaak maar afwachtend opereren is in een dynamisch bedrijf geen juiste keuze:

Uit de gesprekken komt naar voren dat Joosten (59) niet altijd oog had voor de pijnpunten van de duizenden melkveehouders die het hart vormen van de zuivelcoöperatie, die jaarlijks €11 mrd omzet. ‘Joosten is een ondernemerstype bij uitstek. Ongeduldig. Hij wil snelle actie’, zegt iemand die hem van nabij meemaakte.

Door die opstelling werden zijn beleidskeuzes niet altijd omarmd door de 13.000 Nederlandse boeren, die in feite de aandeelhouders zijn van het zuivelconcern.

Meer: fd.nl/ondernemen/1220405/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Arrogant baasje,trouwens dat zijn ze allemaal bij FC bestuur.
de hoef
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl is dus mooi gewipt beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
EDOO
"Zijn beleidskeuzes" staat er. Het FC bestuur maakt toch het beleid?
+2
de hoef
@EDOO hij dramde nog al door of was je dat niet op gevallen
George
@de hoef
Het was dus gewoon een lul die ze liever kwijt dan rijk waren. 😄
+1
hans1980
@George blij dat we eraf zijn de egotripper
+3
lkool
Ach, alles heeft zijn voor en nadelen. zelf hoop ik niet dat we nu het andere uiterste krijgen, een softie aan het roer die wel aardig is voor leden, maar de toko niet verder helpt...
Grasbaal
Rond Joosten hing altijd een denkbeeldige stofwolk, zeker het laatste jaar. Dingen moesten snel, of het nou de invoering van Kringloopwijzer betrof of de ingebruikname van nieuwe fabrieken en doorvoering van veranderingsprocessen. En nooit ging het zonder strubbelingen. Zowel leden-melkveehouders als collega-bedrijven ervoeren het optreden van RFC onder Joostens leiding als dwingend.

meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…
puntertje
Een uitstekende directeur van een divisie, maar niet als opperhoofd van de toko.
+2
Coen
@puntertje , het zegt toch ook veel over onze Bestuurders die hem hebben aangesteld en hem hebben gesteund, tot voor een paar dagen geleden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN