Leveranciers Bel Leerdammer stappen naar advocaat voor hogere melkprijs

Een groep van ruim 60 melkveehouders die leveren aan Bel Leerdammer, hebben de hulp ingeroepen van een advocatenkantoor. Zij zijn ontevreden over de hoogte van de melkprijs die het zuivelbedrijf in de periode van 2010 tot en met 2015 uitbetaalde.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Dat geld komt echt niet uit Frankrijk terug. Ze hebben nu een prijs die ze zelf bepalen. Dus als alles betaald is houden ze elke maand een zak met geld over om aan de boeren over te maken.
Moet er een paar cent extra betaald worden over een paar jaren geleden, wordt het gewoon van dit melkgeld afgehaald!
Fabriek tevreden, aandeelhouders tevreden, en de boeren ook want ze beuren naar hun mening een paar cent extra. Maar zoals ik al schreef er komt geen extra geld terug uit Frankrijk!
labella
@Koeien boertje het is weer een herhaling van de geschiedenis, in 2009 hebben ze zich ook niet gehouden aan de beloofde cono uitbetaalprijs. hierover zijn ook rechtszaken gevoerd en hebben we ook geen cent extra gebeurd en ik vrees dat het nu weer net zo gaat met dat arrogante
Leerdammer.
Koeien boertje
En wie er nu aan het rechten is zijn voor 3 kwart stal boeren die inmiddels al vertrokken zijn naar Heerenveen
klompen
@Koeien boertje jij bent toch niet toevallig Theodoor Bos ?
Koeien boertje
@klompen
Haha het enige wat ik wil zeggen is dat ze geen paar miljoen uit Frankrijk halen.
mlkvhoudr
@Koeien boertje ik kan je verzekeren dat dat niet zo is. Zijn ook gewoon weidende leveranciers. Waaronder ik. Ik ga om die reden ook niet inhoudelijk op verhaal in. Ik wil raadsheer en leerdammer de ruimte geven om met elkaar te overleggen
+1
Koeien boertje
@mlkvhoudr het is zo dat we inhoudelijk in het zelfde schuitje zitten maar ik er iets anders tegen de uitkomst aan kijk. Laten we het beste van hopen!
gerrie-hul
@mlkvhoudr ze hebben bij leerdammer toch een leveranciersvereniging Of is die er niet meer En zo ja wat doen die dan
mlkvhoudr
@gerrie-hul er is geen officiele leveranciersvereniging met statuten
gerrie-hul
@mlkvhoudr ik meende in het verleden wel
+1
KOC1981
Shit, ik ben precies nog niet mee met het nieuwe ondernemen. iedereen naar de advocaat! Voor het fosfaatreductieplan, voor meer melkgeld, om weg te kunnen bij DOC,... die heren doen goede zaken in de melkveehouderij
+1
van Ittersum
@KOC1981 mijn zoon zijn toekomst lijkt nu al gunstig 👍🏻#studentrechten.
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
studentrechten.

Geen boer dus. Mijn dochter studeert trouwens ook rechten.
newholland6640
@KOC1981

Als Leerdammer prijsafspraken niet nakomt dan heb je ook moreel gezien het recht om naar de rechter te stappen vind ik. Heeft verder niet zoveel met het nieuwe ondernemen te maken.
KOC1981
@newholland6640 vel hier ook geen oordeel over of het al dan niet terecht is, merk alleen maar op dat dit jaar bijna wekelijks een artikel in de vakbladen staat van een groep boeren die ondersteund door een legertje advocaten naar de rechter gaat.
mlkvhoudr
Update namens meedoende melkveehouders. Het aantal deelnemers is inmiddels opgelopen tot 113.
van Ittersum
@mlkvhoudr geen last van het postcodeloterij-syndroom? Meedoen omdat mijn buurman ook meedoet en stel je eens voor , hij wint iecht iets en ik niet...dan ook maar meedoen!

Wat zijn de kansen volgens u?
mlkvhoudr
@van Ittersum ik ben nog lang geen u ben pas 40. 😀

Ik kan er niks inhoudelijks over zeggen. Dat is aan raadsheer. Maar 113 boeren die zich verenigen dat geeft toch wel aan hoe groot de onvrede is bij leveranciers bel.
robbies
@van Ittersum mits je meedoet is de kans dat jij wint wanneer de buurman wint bij de postcodeloterij 100%. Daarom doe ik ook mee
Twentsch Land
@robbies

Dat valt te betwijfelen ..... paar honderd meter van me af aan een andere weg en met een andere postcode zijn toch echt wel mijn buren 😉
+3
cjw73
@robbies ik sponsor mijn vijanden in geen geval dus daarom doe ik niet mee.
+1
robbies
@cjw73
Quote:
vijanden

Ook geen lid van LTO meer?
cjw73
@robbies ja klopt ook geen lid van lto meer.
Wilbert
@robbies onder de noemer "strategisch anticiperen" op eventuele winst...
je kunt beter wat leuks doen met je geld of aflossen, naar een loterij staat gelijk aan door de wc spoelen.
+3
Twentsch Land
@Wilbert

Iets te bekrompen... er vallen nog steeds postcode's in de prijzen dus helemaal geen kans is niet aan de orde.

Ik doe ook niet mee aan de postcode loterij maar dat heeft als reden dat er te veel organisaties zijn die gesubsidieerd worden en ik niet achter deze organisaties sta 🤓
+2
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Iets te bekrompen... er vallen nog steeds postcode's in de prijzen dus helemaal geen kans is niet aan de orde.

Te bekrompen???
ëén van de zekerste manieren om van je geld af te komen is gokken en meedoen aan dergelijke loterijen.
bij de postcode loterij is dat nog eens extra zo, Prijzengeld gaat voor een groot gedeelte naar anderen en je moet om mee te doen een abonnement nemen. Volgens de consumentenbond dit voorjaar kom je daar ook nog eens erg moeilijk van af.
Geef liever gewoon aan een goed doel.
Kun je zelf bepalen wat het is, en bovendien het bedrag ook van de belasting aftrekken.
Twentsch Land
@arie.j

Oh dat is zeker Arie ..... ik geef ook alleen maar geld aan doelen waar ik achtersta.....waar het omging was dat geld uitgeven aan de postcode loterij niet gelijk is als door het toilet spoelen.....de postcode loterij deelt wel degelijk prijzen geld uit dus !!!

Maar nee gokken is ook niet mijn wereld en hou me daar ook niet mee bezig.

En zoals eerder aangegeven steunen ze te veel organisaties waar ik niet achter sta.
robbies
@arie.j moet ieder voor zich weten. Volgens mij maak jij jaarlijks ook een groot bedrag over aan een instelling wat 75% hier op PB weggegooid geld vindt
robbies
@Wilbert goed idee. Ga gelijk mijn bank bellen wat ik van hen kan verwachten als ik 13 euro per maand extra aflos....

Niet zo krampachtig doen over de postcodeloterij. Ze zitten inderdaad wat aan de linkerkant, en dan schopt velen tegen het principiële been. Maar als er grond van Natuurmonumenten vrijkomt tegen een hoge pachtprijs, schieten alle boeren er naartoe en zijn doe principes ineens weg. Dierenbescherming komt met een meerprijs op varkens en ineens wil iedereen in dat concept. Bij zuivel gaat dat eveneens komen; zie je nu met VLOG-melk ook. 1 centje meer en alles is ineens overtekend. Als DB met een beter leven-concept komt waar ze een meerprijs op de melk kunnen geven, dan staan we allemaal vooraan in de rij.

Dat er tien goede doelen zijn die mijn goedkeuring niet wegdragen, betekent niet dat ik die andere 90 niets gun
+1
Wilbert
@robbies doneer dan direct aan die goede doelen en laat niet eerst de helft afromen door de loterij. Mensen die meedoen aan een loterij vanwege de goede doelen durven niet toe te geven dat ze bang zijn om ooit misschien iets minder als de buren te krijgen.
robbies
@Wilbert laat mij toch een beetje gokken joh
+2
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
Maar als er grond van Natuurmonumenten vrijkomt tegen een hoge pachtprijs, schieten alle boeren er naartoe en zijn doe principes ineens weg

HAHA,idd. Lopen allemaal te klagen dat er een cursus gevolgd moet worden,maar gaan allemaal braaf heen en betalen het nog zelf ook 😄
Hier geen NM land en OOK GEEN postcodeloterij 👍
+2
cjw73
@robbies en als natuurmonumenten de grond voor de neus van de boeren weg steelt, door er een godsvermogen voor te geven mede door de postcodeloterij. Dan is de stemming toch anders onder de boeren hoor.
robbies
@cjw73 dat aangekochte land wordt dan principieel niet beheerd door collega's?

Overigens mag je als veehouders met bv een particuliere investeerder ook grond kopen. Dat is niet aan NM voorbehouden, maar moet openbaar aanbesteed worden. Geen cursussen en zelf een plan van beheer opstellen.
cjw73
@robbies nee dat land wordt niks weer mee gedaan, gewoon natuur en het liefst afgraven en het laten verzuipen, dan zijn ze er zeker van dat het geen landbouwgrond weer wordt.
mlkvhoudr
Hierbij de laatste update over claim bel leerdammer. Het aantal deelnemers is opgelopen tot 128
Koeien boertje
@mlkvhoudr hoe later je instapt hoe minder het je kost?
mlkvhoudr
@Koeien boertje ik snap de grap hoor maar nee maakt niks uit.

Als ik me niet bedenk laat ik de updates nu maar achterwege.

Het lijkt me nu wel duidelijk dat aantal deelnemers nog steeds groeit.
brabo
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
aantal deelnemers is opgelopen tot

is de melkprijs ook al opgelopen?
mlkvhoudr

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkveehouders , leerdammer , bel leerdammer , zuivelbedrijf en 2010 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0