Provincie vindt boer te laks met muizen

Gedeputeerde Staten zijn teleurgesteld in de Friese landbouworganisaties, omdat er nog altijd geen waarschuwingssysteem is ontwikkeld ter voorkoming van nieuwe muizenplagen.

Het dagelijkse bestuur van de provincie wil dat de landbouworganisaties binnen vier weken een plan van aanpak leveren over dit zogenoemde early warning systeem.

Deel dit topic

Reacties

EDOO
Hoe voorkom je een muizenplaag? Blijkbaar heeft GS Friesland daar geen antwoord op en moeten de standsorganisaties het maar bedenken.
kanniewaarzijn
@EDOO Dat krijg je als je verder ook altijd vooraan staat waar het beleid maken betreft. Dan wordt de verantwoordelijkheid ook naar je toegeschoven.
van Ittersum
@kanniewaarzijn iets tegenstrijdig concludeer je nu. Als LTO vooraan stond hadden ze het al opgelost of besproken en was dit niet zo in de pers gekomen Maar omdat ze juist er niet zijn worden ze naar voren geschroven. Ik sluit me in de ze kwestie aan bij @EDOO
Druk
@EDOO
Grondwaterpeil in de winter omhoog, die plaag is begonnen bij het constant maar verjagen van het waterpeil.
cs-agrar
Quote Reactie van @EDOO:
Hoe voorkom je een muizenplaag

Zorgen voor droge percelen, dan geef je ze geen voer
labella
Heeft geen haast er is toch al veel te veel gras gegroeid, een muizenplaag doet de overvloedige voorraden weer wat krimpen.
van Ittersum
@labella daar hebben we hier in fryslan ganzen voor uitgenodigd 😞
gerrie-hul
@van Ittersum Niet alleen in Friesland
Piet1960
Hier zitten op dit moment veel meer muizen dan gemiddeld. Alblasserwaard.
+2
christo
@Piet1960 Nederland zit vol ratten.
+2
spotmelker
@christo Bedoel je die met een staart of die met een stropdas?
christo
@spotmelker Staart tussen de benen en strop om de nek.
Porky
Dat ga je krijgen met al die rotzooi die zgn de plaag moet bestrijden, hoor trouwens dat het bij veel boeren ook barst v/d ratten.
cs-agrar
@Porky Ja maar daar kan boer niets aan doen, worden hem opgedrongen
gerrie-hul
@cs-agrar Ligt er aan welke ratten je bedoeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer en muizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN