Melkveehouder wil inzicht in samenstelling mengvoer

Bijna tweederde van de melkveehouders wil op aanvraag inzage kunnen krijgen in de exacte samenstelling van het geleverde mengvoer. Dat constateert agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen uit een online onderzoek onder 921 melkveehouders.

Deel dit topic

Reacties

+2
casev
Klinkt meer als een reclamespotje voor voederwaarde.nl..... ik geloof er geen drol van dat 66% meent slimmer te zijn dan de voerboer
RFCer
Heb ooit 1 keer aangevraagd wat er nou precies en hoeveel van elke grondstof erin mijn brokje zat. Toen kreeg mij toch een lijst, de hond blafte zich er dood tegen.
oldhuus
@RFCer
Staan bij FF gewoon achterop de pakbon, alleen de hoeveelheden staan niet vermeld.
RFCer
@oldhuus De gewone afleverbon staat het op ja. Die is ook verplicht en daar moet het ook op staan maar. Ook daar stonden soms namen van producten op die ik niet helemaal kan plaatsen.
+2
gerrie-hul
@RFCer Toch wel jammer van die hond
Thvanbeek
Gwn TMR voeren met losse grondstoffen (😄
Jannus
@ Thvanbeek Is beter,mengvoeders hebben naast de voederwaarde producten ook maagvullers die alleen maar meewegen in het P-getal maar verder niets toevoegen aan de productie,daar zal nog veel te winnen zijn en dat is al een beetje uitgelekt doordat de sector via het voerspoor zg kan reduceren..denk een beetje door en je hebt het antwoord.

Kennis van me zei eens,je hebt mengvoer en krachtvoer...??!!
DutchDairyFarmer
@Jannus maar toch is het fijn om individueel te kunnen sturen. Ben fan van hoog basis rantsoen maar dan nog wel een brokje om individueel bij te schakelen.
+1
EDOO
@ Thvanbeek En? Zijn de technische resultaten beter dan met meng/krachtvoer?
Daar gaat het om. Anders zou ik het extra werk niet willen.
andre01
Wat leuk, wat kun je er mee? Ik heb de enquete van Geelen ook wel gezien, maar niet in gevuld.
Zo als ik, zullen er vele geweest zijn , dus een bedenkelijke uitslagf.
marcel r
Staat al zolang ik weet op de aflever bon van Van Benthem Veevoeders.
Dacht dat dit normaal was en dat iedere voerleverancier dit erop vermeld.
DutchDairyFarmer
Al jaren verplicht. Hoeveelheden staan er vaak niet bij maar staat gerangschikt van hoog naar laag.
jan w
@DutchDairyFarmer
Dus je weet nog niks
+1
kaas
Hebben we gewoon recht op dat de samenstelling mee geleverd word met de % er bij
jan w
Het belangrijkste is , dat je een brok voert van constante samenstelling. Bij een standaardbrok kan van dag tot dag de samenstelling veranderen. En grondstoffen en grondstoffen maakt ook 2.
Wil je grondstoffen met weinig schimmel, of wil je grondstoffen met veel schimmel. Staan normaler wijze niks van op, op de meeste bonnen.
Nick83
Mengvoerfabrikanten zijn laatste tijd druk met voerspoor en het terugdringen van aandeel soja in de brok en dergelijke. Allemaal leuk, maar ik vraag me soms wel af of dat niet ten koste gaat van de productie en van de prijs die ik mag betalen voor de voeders...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengvoer , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0