JONGE BOEREN STARTEN COÖPERATIE VOOR AFZET OUDE MELKKOEIEN

Een mooi project om veel te leren:


Deel dit topic

Reacties

Grasbaal




Greetje
Heel mooi initiatief, laten we dan ook meteen het lef hebben om te laten zien hoe het slachtproces in z'n werkgaat, inclusief het schieten.
Dan hoeft de burger niet geïnformeerd te worden via versneld afgespoelde buitenlandse opnames van dierenactivisten.
mlkvhoudr
Is dit niet gewoon heijdravlees 2.0
+1
MARTIJN G
@mlkvhoudr klopt is hetzelfde concept.
+1
Piet1960
Beter goed gepikt dan slecht verzonnen, maar ik hoop dat ze er wat aan overhouden.
van Ittersum
Fantastisch idee, alleen jammer dat we er volgend jaar er niks meer over horen. Blijft druppelen op een gloeiende plaat. In mijn optiek valt dit onder dezelfde noemer als: Boeren/streekijs, theeschenkerij, Gruttomelk, Waddenmelk enz. Hoop arbeid, nog meer kosten om het produkt in zicht te houden en de extra arbeid wordt niet betaald. Natuurlijk zijn er ook succesverhalen maar spit je die goed door zie je vaak ook dat er veel inzet en passie voor nodig is en weinig verdiensten. Zelfs de boerencampings raken al wat uit de gratie, er zijn te veel met hetzelfde concept. Niettemin op lokaal niveau kan dit een klein succes worden. En respect voor de inzet.

Wel grappig dat ook hier het woord duurzaam weer wordt gebruikt om het eigenlijke doel te verbloemen namelijk : geld verdienen.😂
MARTIJN G
Door de hele fosfaatgedoe blijft geen koe te lang op het bedrijf lopen. Om een koe eerst droog te zetten en te verkopen aan Hijdra of dit concept is eigenlijk geen ruimte. Daarnaast vergt het afmesten van deze runderen speciefieke kwaliteiten. Dit is de bepalende factor voor het succes.
Noorderling
@MARTIJN G
Deze bedrijven kunnen de koeien juist afmesten onder code 120 en vallen dus niet onder de fosfaatrechten. Eigenlijk kunnen ze alleen wat met koeien met celgetal of vruchtbaarheidsproblemen. Dat zijn nou niet vaak de magere koeien waar je zo 100-200kg geslacht gewicht bij op krijgt.

Hoe ze de code 120 aan gaan pakken op melkveebedrijven is nog maar de vraag, is natuurlijk een nogal makkelijke uitweg om een paar guste koeien te blijven melken.
MARTIJN G
@Noorderling Natuurlijk is de mesterij uitgesloten van het fosfaatgedoe. Het punt is dat deze bedrijven alleen courante droge koeien willen om af te mesten. Dit soort koeien zijn schaars op een gewoon Melkveebedrijf. Ze worden afgemolken of gaan weg om een reden b.v. celgetal.
m uut m
@Noorderling
Staat nergens dat op melkvee bedrijven code 120 niet mag.
Porky
@m uut m Nee maar zolang die koe op jou bedrijfsnummer (I&R) staat, telt ie wel mee .
m uut m
@Porky
Voor de reductie regeling wel voor de fosfaatrechten niet.
Porky
@MARTIJN G inderdaad er blijft geen koe te lang lopen , maar waarom valt hier regelmatig de naam Heijdra ? Schakel gewoon je veehandelaar in,doen wij ook, die weet ook welke koe waar en bij wie die eventueel nog even "afgemest" kan worden, het lijkt wel of Heijdra de enige afmester is in Nederland, gewoon aan je handelaar vragen of betreffende koe nog afmest waarde heeft ,en niet zomaar gelijk naar de slachterij sturen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland , streekproduct en regiovlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0