Mestverwerking Brabant

De gemeente Oss wil volgens het Brabants Dagblad niet meer meewerken aan een mestverwerkingsbedrijf op een groot industrieterrein.
Waar dan nog wel?
Als nu de toon gezet wordt voor andere gemeenten dan vrees ik het ergste.
Met dank aan de rooie rakkers.

Deel dit topic

Reacties

+1
van Ittersum
Alles heeft een reden of achterliggende reden, wal keert nu het schip. Zeg het maar... rood of niet rood, ik zou ook niet blij worden van zon mestfabriek naast me. Hier in fryslan is zelfs de biovergister nu al Not-Done
dorpsrandhoeve
@van Ittersum De buren van die fabriek zijn daar ook geen woningen, maar een overslag kade (zelfde eigenaar als de grond van de mestverwerker) en er zitten wat voerfabrieken kort bij. Het eerste woonhuis zit er wel even vandaan.
dorpsrandhoeve
@van Ittersum Het zou me overigens niets verbazen als die jachthaven (die er een heel eind vandaan zit) zich er ernstig mee heeft bemoeid.
pieta
cjw73
@dorpsrandhoeve dat begint overal. Maat van mijn wil zijn kippeschuur uitbreiden, en het is allemaal al uitgerust met luchtwassers enz. Maar iemand met een camping een paar kilometer verderop doet er alles aan om het te keren.
van Ittersum
@cjw73 werkt je maat niet voor JB? En hoe is de connectie betreffende deze uitbreiding van deze stal en JB ? Mensen zijn niet gek😉

In mijn jeugddagen stonden er leuke campeerbunkers op deze recreatieterrein. Vaste koek, in klas 5 of 6 ging je daarheen. Nu luxe recreatiewoningen,
cjw73
@van Ittersum klopt helemaal
jan.1
Iedereen wil groen,maar niet in de achtertuin..
m uut m
@jan.1
Wat is er groen aan een mest fabriek?
+1
paul1
Dat betekend dat derogatie nog harder nodig is, steeds meer gemeenten keren zich tegen mestverwerkingsbedrijven.
puntertje
De politiek en maatschappij wil minder mest en vooral ook minder vee. De sector komt met oplossingen als 'mestfabriek' en wordt boos als daar tegen geageerd wordt. En waarom willen de meesten mensen geen mestfabriek? Omdat ze, en gezien de historie terecht, weten dat een mestfabriek niet zal leiden tot minder mest, en dus niet minder vee. En de dichtheid van vee is wereldwijd nergens hoger dan juist in Brabant.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0