Nieuwe hetze, Stickeren tegen bio-industrie met Lubach

Stickeren tegen bio-industrie met Lubach
Liefhebbers kunnen 'stickeren' tegen dieronvriendelijk vlees. Arjan Lubach lanceerde zondagavond tijdens het VPRO-programma Zondag een stickeractie. Via de website www.slechterleven.nl kan een vel stickers besteld worden met een zogenoemd 'Slechter leven-keurmerk'. De stickers kunnen geplakt worden op vlees van dieren die een slecht leven hebben gehad. ad.nl/show/…

Deel dit topic

Reacties

arno-miedema
Apart dat vriend Lubach, die alle dieren buiten wil, zich bij de buurman beklaagd over diens pauw. Of dit dier zijn snavel kon houden of vertrekken. Commentaar buurman: dat beest woont hier langer dan jij. "Chinese wijsheid: spreek de waarheid niet uit maar leef ernaar"
+1
pieta
Quote Reactie van @arno-miedema:
beklaagd over diens pauw.

Is dat de pauw van Pauw & Witteman? 😁
friesboertje
Ehm, het is wel héél kort door de bocht om te stellen als er geen beter leven keurmerk op zit dat de dieren dan gelijk een slecht leven hebben.
+1
paul1
@friesboertje inderdaad, waarschijnlijk heeft lubach zelf een heel slecht leven, want er zit ook geen sticker op.
oldhuus
@friesboertje
Is toch met al die keurmerken en certificeringen, zal ook wel weer flink voor betaald moeten worden.
+4
paul1
@oldhuus stickers zijn erg belastend voor het milieu. De plastic soep in de oceaan wordt erdoor verergert.
delavalboer
Laat hij met zijn stickervel naar het buitenland gaan, kan hij zich uitleven....
+4
casev
Je kan zeggen wat je wil, maar er is bij die gasten toch een stuk meer media kennis en gevoel voor timing dan bij "ons" als sector....
+3
vedder
Raar verhaal, de eerste de beste dierenvriend in zijn uitzending wordt weer in de zeik gezet omdat hij van de pvv is, verder verbrand een varken waarschijnlijk niet levend maar zal ze eerst stikken, al maakt dat het ook niet leuk. Laat ze maar zaniken op types als Straathof, ik voel me niet aangesproken...
van Ittersum
Er zal altijd een categorie in de samenleving blijven die overal en altijd een mening hebben die afwijkt van de werkelijkheid. Mediageil en shockerend zijn , dat is hun beroep anders hebben ze geen baan meer. Daaronder valt alles wat in de categorie al deze kerel, voetbal inside t/m herrie in de....weet ik veel hoe die troep heet. Tokkiezenders, tokkieprogramma's, helaas wordt deze groep wel steeds groter. En dan vinden ze het raar dat er tweedeling in de samenleving is....ze werken(de kijkers) er aan mee, door te kijken. Geen kijkers geen platform....simpel
+4
casev
@van Ittersum je kan zeggen wat je wil, maar de vpro is zeker! Geen tokkiezender, en heeft erg veel zeer intressante programma's, en zeker dit programma van lubach is toch echt wel de moeite waard.
mlkvhoudr
@casev ho ho heel holland bakt is op t zelfde moment.......
van Ittersum
@mlkvhoudr dat heet toch:" heel Holland bakt er niks van..."?
mlkvhoudr
@van Ittersum ik doe ze het niet na 😀
+2
basbes
@mlkvhoudr Eerst voetballen met Studio Sport, dan André met de bakkers en daarna gezellig lachen met Arjen Lubach: kun je er weer een weekje tegen.
spotmelker
Quote Reactie van @basbes:
met Arjen Lubach: kun je er weer een weekje tegen.

Die heeft de week niet gehaald, de stickers zijn al op 😁
+2
puntertje
Dieren die niet buiten komen wordt bioindustrie genoemd. Dus stalmelk straks de nieuwe batterij-eieren.. We weten hoe het met het legbatterij systeem is gegaan. Geschop tegen de samenleving versnelt het proces.
jan.1
Quote Reactie van @puntertje:
Dieren die niet buiten komen wordt bioindustrie genoemd. Dus stalmelk straks de nieuwe batterij-eieren.. We weten hoe het legbatterij systeem is gegaan. Geschop tegen de samenleving versnelt het proces.

Dus als jou koeien dadelijk in de winter op stal staan lever jij geen stalmelk...
+1
puntertje
@jan.1 Kinderen buiten laten spelen of buiten sluiten is toch niet hetzelfde?
+1
jan.1
Quote Reactie van @puntertje:
Kinderen buiten laten spelen of buiten sluiten is toch niet hetzelfde?

Draaikont:😀 Ik heb het over weidemelk en niet over een kinderopvang..
+1
puntertje
Quote Reactie van @jan.1:
Draaikont

Is een voetballer die een dag niet voetbalt dan ook geen voetballer meer?
jan.1
Quote Reactie van @puntertje:
Is een voetballer die een dag niet voetbalt dan ook geen voetballer meer?

Dus jij draait ook om de werkelijkheid heen!
puntertje
@jan.1 Ik ben duidelijk, maar jij hebt kennelijk iets tegen op de weidepremie, en meent dat dan te moeten demonstreren met de wens dat regelgeving vreselijk rigide moet zijn. Je probeert het zo te draaien dat het jou uitkomt en noemt een ander vervolgens draaikont. Je hebt te veel spindoctor boeken gelezen.
jan.1
Quote Reactie van @puntertje:
Ik ben duidelijk, maar jij hebt kennelijk iets tegen op de weidepremie, en meent dat dan te moeten demonstreren met de wens dat regelgeving vreselijk rigide moet zijn. Je probeert het zo te draaien dat het jou uitkomt en noemt een ander vervolgens draaikont. Je hebt te veel spindoctor boeken gelezen.

Kennelijk voel jij je aangevallen,vind weidepremie prima.(maak er ook gebruik van)Het ging over de melkkoeien die niet buiten komen en dan noem jij het bioindustrie,dat is wijzen naar een ander 1 vooruit en 4 achteruit.:😬
puntertje
@jan.1 ik noem het geen bioindustrie, dat was Lubach.
casev
@jan.1 ik snap ook niet dat ze dit nooit uit elkaar hebben gehaalt. Aldi en lidl verkopen ook weidemelk, dus heeft 0.0 toegevoegde waarde. Maak er 100% echte weidemelk van, vanaf 1 mei in de winkel, en alleen onder campina merk verkrijgbaar. En een mooie reclame campagne eromheen, moet je eens kijken hoe goed dat valt. Ook nog even de graskaas en zomer boter meenemen
+2
jan.1
Quote Reactie van @casev:
ik snap ook niet dat ze dit nooit uit elkaar hebben gehaalt. Aldi en lidl verkopen ook weidemelk, dus heeft 0.0 toegevoegde waarde. Maak er 100% echte weidemelk van, vanaf 1 mei in de winkel, en alleen onder campina merk verkrijgbaar. En een mooie reclame campagne eromheen, moet je eens kijken hoe goed dat valt. Ook nog even de graskaas en zomer boter meenemen

Precies dat is het eerlijke verhaal,eerlijkheid duurt het langst...,straks als alle melkkoeien buiten lopen komt er een nieuwe selectie onder de boeren,wie het kalf niet bij de koe laat kan zijn tent sluiten..enz,we laten het gewoon gebeuren.
milka
@jan.1 kijk maar even wat de definitie is van weidemelk, op het eerstvolgende (weidemelk) zuivelpriduct wat je tegenkomt
+3
pieta
Quote Reactie van @puntertje:
We weten hoe het met het legbatterij systeem is gegaan

Ja, die eieren halen ze nu uit het buitenland. Net als bont trouwens over een enkel jaar.
+1
m uut m
@pieta
Al het bont wat in nederland wordt geproduceerd gaat naar het buitenland.
paul1
pieta
@m uut m Lijkt me stug dat in heel NL geen stukje bont ergens in te vinden is. En dat stukje halen we dan dus uit het buitenland. Dat wil ik maar zeggen.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @pieta:
die eieren halen ze nu uit het buitenland.

waar minstens een 10(?)x meer fipronil in eieren mag zitten dan in NL 😂
+1
puddingbroodje
Hoofredacteur Lubach heeft duidelijke banden met pvdd! net als iedereen bij npo onderhand man man man!
+2
puddingbroodje
@puddingbroodje doet het allemaal met elkaar!

(klik om te vergroten)

+1
m uut m
Heb het programma net even bekeken maar hij verteld toch niets wat gelogen is.
vedder
@m uut m nee, maar ik vraag me af of weidemelkkoeien die geslacht worden onder beter leven vallen, die hebben nu wel mooi een slechterleven sticker aan de broek, terwijl ze gewoon buiten liepen, erg hooggeschoolde journalistiek is het ook niet.
m uut m
@vedder
Dan moet je zorgen dat je een beter leven stickertje krijgt.
Hij heeft zijn punt gemaakt.
+3
basbes
Zondag met Lubach behandelt lastige onderwerpen op een luchtige manier. Ze gebruiken algemeen erkende informatie en nemen geen loopje met de waarheid. Ook genuanceerd. Kan menig prikkertje nog een voorbeeld aan nemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0