Drama voor boer Jan: storm legt 30 hectare mais plat

Ohlen hoopt dat het gewas nog te redden is. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het hakselen (oogsten) van de planten. Het is echter nog onzeker of de machines wel bij de mais kunnen, omdat de planten op zo'n halve meter hoogte zijn omgebogen. ,,Een kwestie van proberen”, zegt Ohlen, die zijn landbouwgrond heeft aan de Graafseweg en Drutenseweg en in de uiterwaarden.

Regen
Daar komt nog bij dat de regen van donderdag ook roet in het eten kan gooien. Hoe meer regen er op de velden valt, hoe dieper de geknakte planten zakken. Als de planten te laag op het veld liggen, is het volgens Ohlen voor de hakselaar niet meer mogelijk om de mais te oogsten, waardoor het gewas nutteloos wordt.

Deel dit topic

Reacties

+3
George
Vorig jaar was het drama voor boer George ,door hevige regenval verzopen mais , verzopen bieten , mislukte tweede snede.
+1
weurding
@George klein p elletje doet wonderen wa 😉 😂
demelkboer
@George maar sjors had vorig jaar de schaapjes toch al wel op het droge...
George
Quote Reactie van @demelkboer:
maar sjors had vorig jaar de schaapjes toch al wel op het droge...

Schaapjes op het droge? Er zal toch wat verdiend moeten worden. Kan me niet voorstellen dat ik vrolijk zou worden als je zulke jaren enkele achtereen zou krijgen.
stan-roozen
@George
En dit is dan al het tweede rampjaar achtereen.
George
Quote Reactie van @stan-roozen:
En dit is dan al het tweede rampjaar achtereen.

Hoezo?
stan-roozen
@George
Dit jaar mais tegen de grond, samen met wateroverlast.
cjw73
@stan-roozen ondernemersrisico!
George
Quote Reactie van @stan-roozen:
Dit jaar mais tegen de grond, samen met wateroverlast.

Niet bij mij.
groeier
Dan zit je toevallig goed.
rijpkema
Geknakte mais op en halve meter hoog is nog wel te oogsten ,met de ligrichting mee hakselen trekt de hakselaar het zo naar binnen is mijn ervaring van een paar jaar geleden
+3
jozo
@rijpkema Denk het ook wel, mais is alleen maar omgewaaid niet weggewaaid.
groeier
Het probleem is dat de kolf op de grond komt liggen, gaat dan niet de hakselaar in.
+2
George
Quote Reactie van @jozo:
Denk het ook wel, mais is alleen maar omgewaaid niet weggewaaid.

Dat is wel een heel positieve benadering.
JohnDeere6serie
Natuurlijk een drama maar het beste is echt ff afblijven, natter dan aanstaande maandag wordt het voorlopig niet meer, rond dit weekend hakselen is het meest slechte moment dat je kunt kiezen. Laat het ff droog worden en kijk het aan. (Of ga juist niet kijken) haksel dan eind volgende week met de droge noordoosten wind die er aan komt alleen het beroerdste en laat de rest nog verder afrijpen/afsterven/opdrogen. Natte niet rijpe mais in de kuil is een ramp, wekenlang perssappen, zuur als wat, en het hele jaar geen last van boven je quotum melken
+3
George
Quote Reactie van @JohnDeere6serie:
en het hele jaar geen last van boven je quotum melken

Daar heb je toch geen last meer van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's snijmais geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN