Jumpstart heeft op dit moment 68 aspirant-leden

Opmerkelijk: Ook bedrijven die geen lid zijn van #Frieslandcampina kunnen lid worden:

Coöperatie Jumpstart heeft op dit moment 68 aspirant-leden. Deze melkveehouders komen als eerste in aanmerking voor de nu beschikbaar gestelde SDE+-subsidie. De overige SDE+-subsidies worden toegekend op volgorde van inschrijving van nieuwe aspirant-leden. Er wordt gewerkt met verschillende typen monomestvergistingsinstallaties die aansluiten bij de omvang van het bedrijf en die het behalen van de weidegangdoelstellingen mogelijk maken. Om de melkveehouders de zekerheid te bieden dat de installaties conform technische en economische verwachtingen presteren, zal er per type eerst met een beperkt aantal ervaring worden opgedaan. Vanaf zomer 2018 zullen vervolgens de overige installaties worden geplaatst. Naast leden van FrieslandCampina kunnen ook niet-leden van FrieslandCampina lid worden van deze zelfstandige coöperatie.

Bron: frieslandcampina.com/nl/…
Grasbaal

Reacties

+1
puddingbroodje
Ik wens ze alle succes van de wereld! geef mijn portie maar aan fikkie.
Coen
@puddingbroodje , de exploitatiesubsidie is meer dan nodig om quitte te draaien, dus de nieuwste subsidie-melkers 😄
puddingbroodje
@Coen ik wens ze alle geluk van de wereld ermee, maar zelf denk ik er niet over, het verdienmodel zuigt!
robbies
Waarom mogen niet RFC- leden ook aansluiten? Staat RFC ook garant voor hun investering? Ga naar weer eens een districtraadslid bellen. Staan inmiddels al op speeddial
Wilbert
@robbies lees eerst even dit voordat je weer iemand de boom injaagt...
jumpstartua.nl/over-jumpstart/financiering/
Leden van andere afnemers worden niet door rfc garant gesteld maar door hun eigen afnemer.
robbies
@Wilbert volgens diezelfde website is alleen RFC als zuivelverwerker aangesloten. Rest is nog in overleg. Aangezien er een garantstelling moet zijn om de beste lease-overeenkomst te krijgen, kan dus geen enkele andere melkveehouder aansluiten. Het is namelijk van belang dat de zuivelverwerker lid is van Jumpstart.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!