Dynamische stalverlichting afgestemd op daglicht

Melk- koel- en watervoorzieninginstallaties zijn onderdelen in een stal welke aandacht vragen omtrent energiebesparingen. Een vaak vergeten vierde onderdeel hierbij is energie- efficiente (LED)stalverlichting. Met deze verlichting realiseert u fikse kostenbesparingen en bijkomend voordeel is dat uw dieren zich prettiger voelen, gezonder zijn en een beter resultaat geven. Uit veel onafhankelijke onderzoeken waaronder die van de Wageningen Universiteit (WUR) is gebleken dat licht de hormoonprocessen regelt en dat dit de ontwikkeling, weerstand, vruchtbaarheid en gezondheid van vee beïnvloed.

Door te kiezen voor de juiste lichtkleur, gelijkmatigheid en intensiteit kunt u ervoor zorgen dat u de optimale verlichting in u stal realiseert.

Lees meer »

Martijn Kosters

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
van Ittersum
Graag direct even een prijsindicatie per m2 , kosten en besparing. Scheelt ons en u veel denk en rekenwerk zonder dat we beiden van een koude kermis thuis komen
Martijn Kosters
@van Ittersum Allereerst bedankt voor de reactie. Een indicatie voor een prijs is moeilijk af te geven omdat elke situatie (stal) op zichzelf bekeken en berekend dient te worden. Vaak wordt er een aantal armaturen genoemd zonder compleet na te denken over het totaal van de stal, hiermee bedoel ik dan bijv. combinatie met daglichtregeling, zonnepanelen enz. Terugverdienmodellen zijn in mijn ogen ook vaak te mooi om waar te zijn, daar er vaak de lange termijn vergeten wordt, en hierbij geen rekening wordt gehouden met behoudfactoren en onderhoudscycli. De stalverlichting welke wij leveren wordt geproduceerd in Nederland met de hoogste kwaliteitseisen en dus ook voorbereid op deze lange termijn. Mijn advies is dan ook een geheel vrijblijvend lichtplan te laten opmaken en daarbij te zoeken naar uitsluitend kwaliteitsverlichting. Met vriendelijke groet, Martijn Kosters.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!