Kentering op de zuivelmarkt

Op de Nederlandse zuivelmarkt lijkt een kentering plaats te vinden. Magere melkpoeders lieten al langer een negatieve tendens zien, maar deze week levert ook volle melkpoeder iets in. De boterprijs blijft (nog) stijgen, al vlakt deze wel wat af.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Azijnpissers van melkvee.nl.....
labella
Die duitsers lopen nog een maandje achter en hebben het nog over de prijzen van augustus maar die kentering van melkvee.nl zal denk ik nog wel meevallen.
arie.j
Quote Reactie van @labella:
Die duitsers lopen nog een maandje achter en hebben het nog over de prijzen van augustus maar die kentering van melkvee.nl zal denk ik nog wel meevallen.

Beetje een vreemde situatie met een veel andere vet-eiwitwaarde verhouding dan voorheen.
De zuivelmarkt zal hier een nieuw soort evenwicht in moeten vinden, en dat geeft meestal nog wel wat schommelingen.
pietjepuk
@labella een jaar geleden de boter 350 euro nu 700. als de melkpoeder dan half door zakt tegenover vorig jaar blijft de melkprijs nog stukke hoger.
+1
diezel
@pietjepuk
2 % van de melk in de dure boter?

(klik om te vergroten)

pietjepuk
@diezel is de grafiek hoeveel melk er verwerkt wordt in producten of hoeveel kg product er geproduceert wordt?
diezel
@pietjepuk
Dit staat er boven.
In onderstaande tabel wordt de verwerking van 98% van de Nederlandse melk weergegeven. De overige twee procent verwerken de boeren zelf en verkopen deze aan huis.
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
2 % van de melk in de dure boter?

Beetje beter je op hoogte stellen diezel.
Bij Kaas en consumptiemelk blijft veel vet over.
Volvette fabriekskaas heeft na afromen van de wei nog geen 3,3% vet nodig , en dan heb ik het nog niet eens over de minder vette soorten.
En consumptie melk producten zitten gemiddeld nog niet aan de 2% vet.
diezel
@arie.j
Neem aan dat het dan voor jouw een koud kunstje is om hier een klein tabelletje met percentages te plaatsen. Enkel van RFC is al voldoende. Bij voorbaat dank. 😄
christo
Max. 8% weidemelk?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN