Genetica voor nieuwe melkproducten

Met toepassing van nieuwe kennis uit de genetica kunnen speciale varianten van melk worden ontwikkeld voor mensen met specifieke behoeften. Dat is interessant voor consumenten èn melkveehouders, omdat het gaat om producten met een grotere marge. Kennis over melksamenstelling draagt ook bij aan verdere verduurzaming van de zuivelproductie, met minder fosfaatuitstoot bijvoorbeeld. Dit betoogt Henk Bovenhuis op donderdag 14 september tijdens zijn inauguratie als persoonlijk hoogleraar Fokkerij en genetica aan Wageningen University & Research.
 Genetica voor nieuwe melkproducten (wur.nl)

Met toepassing van nieuwe kennis uit de genetica kunnen speciale varianten van melk worden ontwikkeld voor mensen met specifieke behoeften. Dat is interessant voor consumenten èn melkveehouders, omdat het gaat om producten met een grotere marge. Kennis over melksamenstelling draagt ook bij aan verdere verduurzaming van de zuivelproductie, met minder fosfaatuitstoot bijvoorbeeld. Dit betoogt Henk Bovenhuis op donderdag 14 september tijdens zijn inauguratie als persoonlijk hoogleraar Fokkerij en genetica aan Wageningen University & Research.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melk , fokkerij , melkveehouders , marge en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!