Ook twijfel bij FrieslandCampina over Kringloopwijzer

Ik ben benieuwd, ze kunnen er nu zonder veel gedoe wel vanaf..

Het hoofdbestuur van het zuivelconcern besluit 3 oktober of deze registratie van de mineralenkringloop op melkveebedrijven verplicht blijft voor alle melkveehouders of dat deze verplichting opgeheven wordt na een nieuwe raadpleging onder de leden.

Dat verklaren melkveehouder Henk Gommer uit Zevenhuizen en Harm Wiegersma uit Rinsumageast, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) na de hoorzitting over dit onderwerp op het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort.

Meer: lc.nl/economie/…
Grasbaal

Vochtmeters voor brandhout

Hou die grappen maar voor je, deze vochtmeters zijn echt alleen voor brandhout.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

KOC1981
De titel klopt niet, tenminste je kan er enkel naar raden of ze twijfelen. Is gewoon standaard procedure. ze hebben met succes een initiatiefvoorstel ingediend met de bijbehorende handtekeningen. Op die manier is het hoofdbestuur verplicht het op de agenda te zetten. Daardoor is het ook logisch dat het bestuur het er nogmaals over heeft.
van Ittersum
@KOC1981 idd, nu zal het wel meer over het draagvlak van klw gaan dan de inhoud. Met nog heel veel maatregelen voor de boeg en wat achter ons ligt zal men nu niet weer een verdeelde achterban willen creëren. Goed bekeken kiest men dus voor groot en intensief of extensief en burgerlijke draagvlak. Ook hier zal menig 1 op dit prikbord verdeeld over zijn maar zo zie ik het maar, keep it simpel.
gerrie-hul
@van Ittersum Toch verstandig gezien al het rumoer
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
Goed bekeken kiest men dus voor groot en intensief of extensief en burgerlijke draagvlak

Ze zouden voor een verscheidenheid aan zaken moeten kiezen. Zodat van eenieder sterke punten benut kunnen worden.
van Ittersum
@pieta daar heeft u gelijk in maar naar de consument, politiek en retail toe wordt dat moeilijk. Die zal RFC afrekenen op 1 imago en ik denk geen begrip tonen voor vele varianten.
pieta
@van Ittersum Volgens kopen mensen producten om diverse redenen. Dus er kan gewoon plaats zijn voor verschillende dingen. Denken dat er maar één goed iets is lijkt mij tunnelvisie.
Wij hebben laatst een nieuwe televisie gekocht. Wij kopen dan iets moderns van 2 jaar geleden. Een ander koopt het allernieuwste. En weer de volgende koopt de televisie die op jaarbasis een paar Kwh minder verbruikt. Beter voor het milieu. Tenminste dat zei de verkoper.
van Ittersum
@pieta tot die verkoper(in dit geval milieudefendie, PvdD , politiek) de feiten niet kent en deze ook niet boeit opeens aan beeldvorming doet die tegen je is. Ik noem het maar het Buckler bier syndroom, kun je verder niks meer aan doen dan alleen maar slikken en daarna stikken
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
die verkoper(in dit geval milieudefendie, PvdD , politiek) de feiten niet kent en deze ook niet boeit opeens aan beeldvorming doet die tegen je is

Dat is de verkoper niet.
pieta
@van Ittersum En jij mag natuurlijk gerust voor je zelf aannemen dat als jij genoeg grond hebt er niet zo'n beelden van een slachthuis in België komen. Maar daar denk ik toch wat anders over.
sorry
......uit Zevenhuizen en Harm Wiegersma uit Rinsumageast, ..............
na de hoorzitting over dit onderwerp op het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort......

en fransje ook helemaal uit greuningen komen tuffen?.....niet zo voordelig voor de co2 footprint..daar zullen de jongens en meisje van de ledenraad niet bij stil hebben gestaan...
Coen
@sorry , carpoolen, is gelijk aan vooraf-vergaderen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!