Opnieuw ernstig dierenleed in Belgisch slachthuis: koeien krijgen stokslagen en stroomstoten

Opnieuw zijn beelden opgedoken van ernstig dierenleed in een Belgisch slachthuis. Undercoveropnamen van dierenrechtenorganisatie Animal Rights tonen hoe koeien worden gepijnigd met stokken en stroomstoten, en soms onverdoofd worden geslacht. De beelden zijn gemaakt in slachterij Verbist in het Vlaamse Izegem, onderdeel van vleesproducent Veviba. Een klein deel van het vlees van deze producent word
 Nieuwe gruwelbeelden dierenleed uit Belgisch slachthuis (gelderlander.nl)

Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights heeft opnieuw schokkende beelden van dierenleed naar buiten gebracht. Dit maal gaat het om een slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem.

 Van Vollenhoven hoopt op sluiting slachthuis (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - Pieter van Vollenhoven, echtgenoot van prinses Margriet, hoopt dat de Belgische minister het in opspraak geraakte Vlaamse slachthuis Verbist beboet en sluit, laat hij via Twitter weten. Het bericht Van Vollenhoven hoopt op sluiting slachthuis verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Opnieuw ernstig dierenleed in Belgisch slachthuis: koeien krijgen stokslagen en stroomstoten (volkskrant.nl)

Opnieuw zijn beelden opgedoken van ernstig dierenleed in een Belgisch slachthuis. Undercoveropnamen van dierenrechtenorganisatie Animal Rights tonen hoe koeien worden gepijnigd met stokken en stroomstoten, en soms onverdoofd worden geslacht. De beelden zijn gemaakt in slachterij Verbist in het Vlaamse Izegem, onderdeel van vleesproducent Veviba. Een klein deel van het vlees van deze producent word

 Dion Graus woedend over dierenmishandeling in slachthuis (1limburg.nl)

PVV'er Dion Graus is woedend over de zware dierenmishandeling bij een slachthuis van de groep Verbist in het Vlaamse Izegem.

 Dit vlees ligt misschien op uw bord (telegraaf.nl)

Opnieuw zeer schokkende beelden van dierenmishandeling in een Belgisch slachthuis. Volgens Animal Rights is het vlees verkrijgbaar bij groothandel Makro en staat het dus ook in Nederland op het menu bij restaurants.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Greetje
Misschien dat iemand kan laten zien hoe je in Nederland een koe in de schietbox krijgt die niet meewerkt..
+4
komelker 2
@Greetje Ik zou ook niet meewerken.
+4
diezel
Bah, wat een stelletje schijnheiligen.....
Hoeveel beesten zijn er twee weken geleden, met dat zgn. Offerfeest, gemarteld en onverdoofd de kop afgesneden? Filmpjes met die gruwelbeelden durven ze niet te laten zien. Dan is het ineens "cultuur". 😞
vaak
@diezel Tijdens het offerfeest was Marianne Thieme waarschijnlijk op vakantie want je hebt ze niet gehoord.
+1
diezel
@vaak
Zo ziek is Nederland. PvdD zwijgt tijdens dit achterlijke feest om zodoende een wit voetje te halen bij links Nederland. 😞
weurding
@diezel of pamplona 😉
+1
Gerron
Is het nou zo moeilijk om een systeem te hebben waarbij de volgende koe niet ziet wat er gaat gebeuren? Dit voorkomt veel problemen.
+3
eva-harteveld
Ook ik heb die afschuwelijke beelden gezien, werd er echt kotsmisselijk van! Ik mag toch wel hopen en ga er ook eigenlijk vanuit dat er in Nederlandse slachterijen respectvoller met dieren wordt omgesprongen... Wel speelt in m'n achterhoofd mee dat het gefilmd is door dezelfde organisatie die het de vorige keer bij de varkens in scene heeft gezet, deze geesteszieke mensen deinzen er niet voor terug om hun gelijk te halen over de rug van die arme dieren!
Pluto
Maar waarom die keuringsarts in beeld met de prikstok in de hand???. En hoe gaan we om met ambtenaren die op deze wijze in het geniep gefilmd worden ???. De wet zegt het met zachte hand begeleiden van de dieren , maar zegt niet hoe om te gaan met recalcitrant gedrag ????.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden onderdeel , koeien , vlees , slachterij en dierenleed geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!