Veel overtredingen bij Brabantse boeren

In Brabant zijn ze echt op oorlogspad richting de boeren:

Meer dieren dan toegestaan of een te hoge uitstoot van ammoniak en fijnstof: bij een steekproef bij veehouderijen constateerde de provincie Brabant dat veel boeren in overtreding waren.

De steekproef werd uitgevoerd onder veehouderijen in vijftien gemeenten. In twaalf gemeenten waren er veehouderijen die zich niet aan de regels hielden en in zes gemeenten was de ammoniakuitstoot gestegen doordat er te veel vee werd gehouden.
 Veel overtredingen bij Brabantse boeren (rtlnieuws.nl)

Meer dieren dan toegestaan of een te hoge uitstoot van ammoniak en fijnstof: bij een steekproef bij veehouderijen constateerde de provincie Brabant dat veel boeren in overtreding waren.

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

dorpsrandhoeve
Wen er maar aan, nog even het het wordt landelijk.
+2
casev
Quote:
De provincie besloot tot de steekproef na onrust over de gevaren van de veehouderij voor de volksgezondheid.

Waar een flutonderzoek, beetje opgehyped door wat milieuclubjes al niet te kan leiden.......
van Ittersum
@casev flutondetzoek of niet, weer die anderen die over je gaan beslissen. Die feit ligt er, deels feiten deels emotie en daar gaat je bedrijf. En het ergste is, nobody cares ( helaas is dat ook een feit)
+1
cjw73
@casev waarom een flutonderzoek?
Het is gewoon gebaseerd op feiten die geconstateerd zijn. En men dient zich daarin die criminele vrijstaat ook gewoon aan de regels te houden.
Coen
@cjw73 , gestimuleerd door Hans 'Erdogan' Huijbers is dit de algemene attitude, wordt door huidige coaltie echter genadeloos afgestraft.
robbies
@cjw73 beetje minder kan ook wel denk. Verbaast me overigens niet hoor. Ken collega's met fosfaatrechten voor 200 koeien en een vergunning voor 100.
+1
cjw73
@robbies nou en dat soort dingen moeten ze keihard afstraffen. Er geen vergunning voor, weg met die dieren.
Coen
@cjw73 , maar dan wel die fosfaatrechten mogen behouden, of ook afnemen ?
cjw73
@Coen afnemen. Creëert wat ruimte voor de knelgevallen waar we allemaal bij willen.
pieta
@robbies Ik denk dat er meer zijn met de situatie andersom. En dan bedoel ik een grotere vergunning dan aantal rechten.
robbies
@pieta bij mij bijvoorbeeld
pieta
@robbies En bij mij. 😁
+1
cjw73
@pieta en mij.
+1
brabo
Quote Reactie van @pieta:
grotere vergunning dan aantal rechten.

onlangs begrepen dat er in Brabant 2 keer zoveel koeien vergund zijn dan dat er werkelijk zijn.
Bij varkens zouden er iets meer dieren zijn dan vergund.
m uut m
Lijkt mij niet meer als logisch dat de gemeente controleert of je je houdt aan de milieu vergunning.
Bij onze gemeente komen ze 1 keer in de 2 jaar alles controleren.
+5
labella
Er zijn zoveel regels dat je altijd wel ergens niet aan die regels voldoet.
KOC1981
Raar,

bij ons was er iedere 2 jaar controle door de gemeente. Laatste keer werd deze controle uitgevoerd door Omgevingsdienst Noord-Brabant, de provincie dus. dacht dat dit voor iedereen zou gelden?
dorpsrandhoeve
@KOC1981 verschil per gemeente, hier komt bij de kleinere bedrijven (zoals ik) de gemeente gewoon. Maar ik geloof niet dat dat iets uit maakt. Overigens, de grote boeroepers zoals Coen, daar denk ik dat ze net zoveel "overtredingen vinden als bij het gemiddelde melkveebedrijf in Brabant." Heeft niet met attitude te maken, maar met de controleur die op je bedrijf komt.
+1
brabantboer1
Het jachtseizoen is geopend.
vaak
@brabantboer1 Voor welke trofee ga jij?
+1
brabantboer1
Slim plan van de provincie.
De gemeenten in brabant de schuld geven dat ze slecht controleren en dat hier een gebrek aan geld de reden van zou kunnen zijn. De provincie roept op om meer te controleren, dus zullen gemeentes meer handhaving in moeten zetten. Laat nu net de omwb hier voor de meeste gemeentes dit uit voeren, en de provincie noord brabant is dan ook net de grootste stakeholder in de omwb. En financiele tekorten van deze omwb worden naar ratio verdeeld.
Pikant detail. De omwb zit al jaren financieel en bestuurlijk op het randje van de afgrond.

Slimme aktie van de provincie dus om over de kap van een sector die ze liever zien verdwijnen dan rijk zijn en met middelen van de gemeente de omwb weer financieel op orde te krijgen zodat de provincie wat minder geld in deze organisatie moet pompen.

Briljant plan van ons provinciebestuur.
+8
spotmelker
Ach, alles wat je in dit land als ondernemer doet is óf verboden óf verplicht dus de kans dat je even buiten het kantlijntje raakt is reëel
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!