LTO Nederland luidt de noodklok

Duizenden Nederlandse land- en tuinbouwondernemers staan met hun rug tegen de muur. Zij krijgen hun gewassen bijna niet meer vrij van ziekten en plagen. De LTO-organisaties roepen de regering en volksvertegenwoordiging dringend op om de knelpunten te erkennen en verantwoordelijkheid te nemen in het realiseren van oplossingen.

Aangepast beleid van de ministeries van EZ en I&M is nodig om heldere kaders te scheppen voor NVWA en Ctgb om bovenstaande mogelijk te maken. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor het duurzaam en emissieloos telen van gezonde producten en mooie bloemen en planten.
 LTO Nederland luidt de noodklok (bloemenkrant.nl)

LTO Glaskracht en LTO Nederland hebben vorige week een gezamenlijk manifest aangeboden aan alle woordvoerders land- en tuinbouw van de Tweede Kamer.

Nieuwsgrazer

Reacties

+11
George
Ik dacht dat ze de noodklok voor zichzelf gingen luiden.
+1
jan.1
Quote Reactie van @George:
Ik dacht dat ze de noodklok voor zichzelf gingen luiden.

Dan heb je de klepel wel gehoord maar weet je niet waar die hangt:😀
+1
Pluto
Of het nu om een aanslag of een ziekte uitbraak dan wel een voedsel schandaal gaat ,het begint altijd met een blunder van de verantwoordelijke autoriteiten . Het luiden van de noodklok lijkt in eerste instantie het probleem van de bestuurders die diplomatiek onschendbaar een enorme rotzooi achterlaten en switchen van het ene naar het te goed betaalde baantje .
+1
oldhuus
@Pluto
Tuinbouw op substraatteelt en die hoofdzakelijk op kunstmest en wat compost moet groeien, het is toch geen wonder dat er dan ziekten en plagen op af komen, de natuur in onbalans die ruimt het vanzelf op. In de akkerbouw voor een groot deel net zo, men zou toch moeten weten dat dierlijke mest onmisbaar is voor een gezonde bodem, en voor gezonde producten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden lto , gewasbescherming , tuinbouw , nederland en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!