Nederland telt recordaantal geiten

Nederland telt dit jaar een recordaantal geiten. Niet alleen het aantal geiten per bedrijf is toegenomen, ook het aantal geitenhouderijen is toegenomen. In de provincies Gelderland en Noord-Brabant mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden. Ook nieuwvestiging is verboden.

Landbouweconoom Cor Pierik van het CBS legt uit hoeveel geiten in deze en andere provincies te vinden zijn en hoe deze sector zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren.
 Nederland telt recordaantal geiten (boerenbusiness.nl)

Nederland telt dit jaar een recordaantal geiten. Niet alleen het aantal geiten per bedrijf is toegenomen, ook het aantal geitenhouderijen is toegenomen. In de provincies Gelderland en Noord-Brabant mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden. Ook nieuwvestiging is verboden. Landbouweconoom Cor Pierik van het CBS legt uit hoeveel geiten in deze en andere provincies te vinden zijn en hoe deze sector zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden geiten , cbs en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!