Frits Barend verwijt Roos Vonk kwaadaardigheid en een beschavingsprobleem.

Hoogleraar Roos Vonk stelt dierenleed gelijk aan de Holocaust. Frits Barend verwijt haar kwaadaardigheid en een beschavingsprobleem.

Onder het nooit uitgesproken motto 'blijf met je poten van onze Holocaust af' leerde mijn moeder me al heel vroeg iedereen te wantrouwen die welke misstand of ramp dan ook vergelijkt met de uitroeiing van zes miljoen Joden door de nazi's. Helaas gebeurt het de laatste jaren steeds vaker, zoals onlangs weer in een artikel in NRC Handelsblad van hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Roos Vonk. Zij stelt letterlijk dierenleed gelijk aan de Holocaust.

Meer: parool.nl/opinie/…
Groen1

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+7
Dre van Helmond
Dank je wel Frits
+1
zeppmann1
Roos heeft de afgelopen jaren met al die onzinverhalen en nep onderzoeken de status van 'totaal ongeloofwaardig' opgebouwd. Nu komt daar nog 'kwaadaardig en beschavingsprobleem 'bij. 😞
jan.1
Nu heeft ,,hersenloze,, Vonk een probleem.
puntertje
Ik ben niet zo'n fan van Frits Barend, maar hij heeft hier volledig gelijk. Als je dit soort ongenuanceerde vergelijkingen gaat treffen zoals Vonk dat doet, dan maak je dat je jezelf geheel buiten de discussie stelt en totaal ongeloofwaardig wordt. En dat wordt nu ook duidelijk voor grote groepen mensen. Behalve misschien in het wereldje der 'dier activisten' of hoe je dat enge groepje dat zichzelf boven de rest verheven voelt, ook wilt noemen.
van Ittersum
Zijn verleden is ontzettend interessant als oorlogskind in Gaasterland meende ik. Barend en Van Dorp was altijd echt slecht en op sensatie belust
puntertje
@van Ittersum dat was z'n broer, hij was toen nog niet geboren.
+1
demelkboer
Meen nu niet dat we inn barend een boerenmede strijder hebben. Het gaat hem om de holocaust vergelijking. Die ook zeer ongepast is.
+3
oubi
Leest u wel wat ze is: hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Het is beschamend dat een rector van zo'n Universiteit hier niet wat aan doen. Het is zelfs zeer verbazend dat zij nog steeds zo'n positie heeft. Ze heeft veel onderzoeken gefaked, net als Diederik Stapel. Ze had toch een bepaald 'onderzoek' gedaan met fake data over dat vleeseters grotere hufters waren.
Zegt dan wellicht ook heel veel over de universiteitsdirectie.
delavalboer
@oubi Zij heeft al een eens een berisping gehad voor eerdere publicaties
storm
Heb het hele artikel van Frits ff gelezen. Prima beschouwing van de uitspraken van Roos Vonk, kunnen we een voorbeeld aan nemen.
Het gevaar in de hetze van Roos Vonk is te vergelijken met de denkbeelden van IS en individuen die menen dat ze aanslagen moeten plegen.
Nederland is blijkbaar vergeten dat de eerste politieke moord een gevolg is van de stellingname voor de Nertsenhouderij.
Pim Fortuin had de nertsenhouders verzekerd om tegen een verbod op de nertsenhouderij te stemmen.
Prompt meende een geflipte Volkert daarom dat het beter was dat ie uit de weg geruimd moest worden.
+1
Dre van Helmond
Storm
Folkert van de G was zeker niet geflipt gewoon, geradicaliseerd
Een Dieren activist.
+1
eva-harteveld
@Dre van Helmond Is geradicaliseerd dan niet gelijk aan geflipt? In mijn ogen wel, er zit toch echt wel iets heel erg verkeerd/los in de bovenkamer als een mens vindt dat hij op grond van een bepaald idee een ander mens meent te mogen/moeten onderdrukken, demoniseren of vermoorden!
pieta
@eva-harteveld Is niet perse hetzelfde. Er zijn er zat die behoorlijk geflipt zijn en niet zo dominant aanwezig als het geradicaliseerde volk.
Dre van Helmond
@eva-harteveld Mariane Thieme is geradicaliseerd .
En er zijn veel aanhangers van Mariane die strafbare feiten plegen voor het goede doel.
+4
vedder
Durft hij de grote Youp hier niet te noemen?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!