225.000 Gelderlanders in risicogebied rond geitenhouderijen

Ruim 225.000 mensen lopen in Gelderland een verhoogd risico op longontsteking doordat ze vlak bij een geitenhouderij wonen. Daarbij is alleen gekeken naar geitenhouderijen met 50 geiten of meer. Dat staat in een rapport dat de Gelderse GGD's in opdracht van de provincie Gelderland hebben gemaakt.

Vorige week maakte de provincie bekend dat nieuwe geitenhouderijen niet meer welkom zijn en dat bestaande geitenhouderijen niet meer mogen uitbreiden omdat de gezondheidsrisico's voor omwonenden te groot zijn. Aanleiding was een onderzoek van het RIVM naar het verband tussen de aanwezigheid van intensieve veehouderijen en de gezondheid van omwonenden.
 225.000 Gelderlanders in risicogebied rond geitenhouderijen (omroepgelderland.nl)

Ruim 225.000 mensen lopen in Gelderland een verhoogd risico op longontsteking doordat ze vlak bij een geitenhouderij wonen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden geiten , geitenhouderij , platteland en gelderland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!