In 2017 verdubbeling biologische melkproductie in Vlaanderen

De Vlaamse overheid verwacht tegen eind dit jaar een verdubbeling van de huidige biologische melkproductie in Vlaanderen tot ongeveer 13 miljoen liter. Volgens de Vlaamse minister van landbouw Schauvliege stappen de melkveehouders over vanwege de lage prijs voor gangbare melk. Schauvliege kondigde een nieuw Strategisch Plan Biolandbouw 2018 aan. Dit volgt op het eerste Strategisch Plan Biolandbouw 2008 toen Bio Zoekt Boer in het Leven werd geroepen.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Dacht dat die Belgen zo dom niet waren 😄
storm
Een aantal jaren geleden klaagden biologische boeren steen en been en er schakelden sommigen weer over naar gewoon gangbaar.
Nu wil een hausse aan boeren biologisch worden met als gevolg dat de prijs straks wegzakt in de gestegen gangbare melkprijs.
Veel beperkingen en een berg extra arbeid en kosten en hup het geringe voordeel is weer weg.
Jaap40
Eigenlijk prima dat bio snel groeit. Per saldo komt er minder melk.
+1
Nico96
Het prijsverschil met gangbaar wordt steeds kleiner, degene die nu biomelk gaat leveren is wat dat betreft een paar jaar te laat. Als het verschil nog kleiner wordt zal de wal het schip keren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melk , melkproductie , overheid , melkveehouders , boer , vlaanderen en 2008 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0