Melkveehouders willen betere waardering van vet in melkprijs

Een meerderheid van de bezoekers van melkvee.nl vindt dat de opbouw van de melkprijs in melkfabrieken gewijzigd moet worden. De melkprijs moet een weerspiegeling van de marktvraag zijn, vinden zij, dus moet de melkprijs op de schop.

Deel dit topic

Reacties

andre01
Wat een onzin. we hebben nu een melkprijs opgebouwd die bekend is. Laat je dit los , en ga je b.v. met de markt schommelingen mee om hoog, en ook omlaag, dan zal de vergoeding per liter mijnsinzien veel meer schommelen en moelijker er een lijn in te brengen.

maarja ieder gaat voor zijn eigen situatie.
+2
Brutus64
Helemaal mee eens, de huidige opbouw van de melkprijs is zeer onevenwichtig, maar ja kaas komt uit eiwit en lactose was zo belangrijk.
We weten nu anders, de melkfabrieken maken vette winst op vet en kopen het in voor een fooi.
Grensboertje
@Brutus64 Toen de 10-5-1 regel bij RFC vergaderingen aangekondigd werd, moesten we maar aanhoren dat vet waardeloos was. Konden we niks mee, consument wou het niet meer hebben, konden het beste allemaal water leveren want alles moest vet-arm.

Nog geen 2 of 3? jaar later is het de omgekeerde wereld! Lever doorgaans gemiddeld 5% vet met 3.9% eiwit, in de winter wat hoger dan in de zomer (ivm weiden). Wil daar best wel iets meer waardering voor zien dan de watermelk boeren.
+1
puntertje
@Grensboertje Boeren staan volgens de zuivelbobo's 'te ver van de markt'. En zelf hebben ze een star systeem voor uitbetaling ontwikkeld die de trend in de markt totaal niet doorvertaalt.
weurding
Gaat om de totale prijs van een liter melk, als die maar boven de 40 cent blijft zal het me een worst wezen hoe de verhouding vet en eiwit betaald worden
+2
achterhoeker2
De meerderheid v d bezoekers van melkvee .nl weet er geen bal van hoe het er aan toe gaat bij een multinational als rfc.
Ze maken thuis op de boerderij de meest vreemde beslissingen en denken dan te weten hoe het zou moeten?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkvee , melkfabrieken en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0