Bakkers rekenen duurdere boter door aan consument

De dure boter is groot nieuws nu steeds meer bakkers hun prijzen verhogen vanwege de duurdere grondstof voor hun patisserie. Op Radio 1 getuigt patissier Roger Van Damme dat boter, maar bijvoorbeeld ook vanille en chocolade, erg duur werden en hem nopen tot het herbekijken van recepten. “Het wordt een uitdaging om een mooi dessert te maken voor een acceptabele prijs”, zegt hij. In de geschreven pers rekent bakkerijfederatie Bakkers Vlaanderen voor dat de kostprijs van een croissant met 5 cent stijgt, en die van een cake met al snel 20 cent door de duurdere boter. Tussen januari en nu werd die de helft duurder.
 Bakkers rekenen duurdere boter door aan consument (vilt.be)

De dure boter is groot nieuws nu steeds meer bakkers hun prijzen verhogen vanwege de duurdere grondstof voor hun patisserie. Op Radio 1 getuigt patissier Roger Van Damme dat boter, maar bijvoorbeeld ook vanille en chocolade, erg duur werden en hem nopen tot het herbekijken van recepten. “Het wordt een uitdaging om een mooi dessert te maken voor een acceptabele prijs”, zegt hij. In de geschreven pers rekent bakkerijfederatie Bakkers Vlaanderen voor dat de kostprijs van een croissant met 5 cent stijgt, en die van een cake met al snel 20 cent door de duurdere boter. Tussen januari en nu werd die de helft duurder.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden boter , vlaanderen , grondstof , kostprijs , consument en pers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!