Amerikanen zetten Corso Zundert in de kijker

De Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel heeft een twintig minuten durende documentaire gemaakt over het corso van Zundert. De documentaire beleeft vandaag zijn première op het design-blog Colossal uit Chicago. Het is de volgende stap in de groeiende internationale erkenning voor het Zundertse corso.
Afgelopen jaar baseerden de corso-ontwerpers Jeroen Vriends en Gianni Ritchie hun ontwerp 'Bevangen door de wind' op het werk van de Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel. Het ontwerp werd gekozen en gebouwd door buurtschap 't Kapelleke. Vriends en Ritchie legden contact met de kunstenaar, die vervolgens besloot met een cameraploeg naar Zundert te komen om de laatste weken van de bouw van de wagen mee te maken en vast te leggen op film. Ook tijdens het corso zelf en tijdens de sloop van de wagens maakten ze opnames.
 Amerikanen zetten Corso Zundert in de kijker (bloemenkrant.nl)

De Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel heeft een twintig minuten durende documentaire gemaakt over het corso van Zundert. De documentaire beleeft vandaag zijn première op het design-blog Colossal uit Chicago. Het is de volgende stap in de groeiende internationale erkenning voor het Zundertse corso. Afgelopen jaar baseerden de corso-ontwerpers Jeroen Vriends en Gianni Ritchie hun ontwerp 'Bevangen door de wind' op het werk van de Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel. Het ontwerp werd gekozen en gebouwd door buurtschap 't Kapelleke. Vriends en Ritchie legden contact met de kunstenaar, die vervolgens besloot met een cameraploeg naar Zundert te komen om de laatste weken van de bouw van de wagen mee te maken en vast te leggen op film. Ook tijdens het corso zelf en tijdens de sloop van de wagens maakten ze opnames.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden jeroen , sloop , bouw , documentaire en film geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!