4.500 Nederlandse en Duitse koeien naar boerderij in Siberië om melkprijzen te verlagen

Zuivelproducent Danone - ook tien jaar eigenaar van Numico - gaat koeien in plaats van zuivel exporteren naar Rusland. In totaal gaat het om vijfduizend Holstein-melkkoeien die vanuit Nederland en Duitsland in trucks een afstand van 4.500 kilometer zullen afleggen naar een boerderij in Tjoemen in West-Siberië. Door ze hier te laten grazen, probeert Danone de melkprijzen in Rusland terug te dringen

Amsterdam
In totaal gaat het om 5000 Holstein-melkkoeien. Zij worden vanuit Nederland en Duitsland naar het 4500 kilometer ver weg gelegen Tjoemen, (West-Siberië) gebracht. Door ze hier te laten grazen, wordt geprobeerd de melkprijzen in Rusland terug te dringen. Die zijn dit jaar al met 14 procent opgelopen, onder meer doordat president Vladimir Putin de grens voor kaas uit West-Europa heeft gesloten.
Charlie Cappetti van Danone in Rusland zei maandag tegen persbureau Bloomberg: ‘De melkprijzen stijgen al enige tijd. En daardoor komt de productie van onder meer yoghurt in gevaar....

Deel dit topic

Reacties

jan.1
Binnen 15 jaar komen de koeien weer deze kant,waarschijnlijk omdat de melk hier ook te duur is....
+2
George
En dan vervolgens die lamlendige multinationals alles op alles zetten om de prijzen weer te laten dalen. En de boer? Ja die ploegde voort.......... Of is het dan toch te laat?
Hebben ze ook meteen 4500 ski's meegeleverd?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , duitsland , koeien , melkprijs , danone , kaas , zuivel , boerderij , grazen , zuivelproducent en yoghurt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0