Illustratie van: Traxion

Vicon introduceert gedragen schudder met ruim elf meter werkbreedte

De Kverneland-group, waaronder Vicon valt, presenteerde nu al de innovaties, die zij op de Agritechnica-beurs in november laten zien. Voor melkveehouders is de compacte gedragen schudder van ruim elf meter de meest interessante nieuwe ontwikkeling. De machine is de breedste gedragen schudder op de markt.

Deel dit topic

Reacties

+2
arjankok
Een onderstelletje erbij lijkt me toch beter
spotmelker
Quote Reactie van @arjankok:
arjankok 11u geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link Een onderstelletje erbij lijkt me toch beter

Geen schudder lijkt me toch het beste.
+2
weurding
@spotmelker niet eens, maandag gemaaid dinsdag in de baal, zonder schudden geen mooi egaal gedroogd gewas gekregen
spotmelker
Quote Reactie van @weurding:
maandag gemaaid dinsdag in de baal,

Het is maar net met wat voor machine je maait natuurlijk maar mijn schudder staat nog in de spinrag. Waarom zo'n haast, werd het anders te droog?
+2
weurding
@spotmelker vemmetjes jonguh
spotmelker
Quote Reactie van @weurding:
vemmetjes jonguh

Dat kan je wel schudden...😁
+1
assink
Zag laatst ook een SIP te koop van die afmeting en dan gedragen.
sip.si/rotary-tedders/items/…
Dus zo uniek is het ook weer niet.
+1
van Ittersum
@assink misschien staat Kverneland wel garant voor veel advertentieruimte. Dan is het opeens wel een unieke machine🤣
weurding
@assink claas volto 1100 11 meter is er ook al een poosje, voor sommigen zal 20 cm een wereld van verschil maken 😂 , echter bij schudders niet 😁
arjankok
@weurding heeft die ook 10 elementen ?
+1
arjankok
@weurding ziet er wel iets degelijker uit
oldhuus
@arjankok
Vicon hooibouw is ook bij mekaar geraapt van wat Deense merken, zelfs Deutz-Fahr wil hun naam er niet meer op zetten: boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/…
van Ittersum
@oldhuus DF wil niet meer of gaat gewoon niet meer, beetje erg suggestief die stelling. Maai al jaren met een op het oog lijkende iele schijvenmaaier van DF(vicon)280 , gewoon een klasse ding. Aan het ijzerdikte te zien denk je.....dat is na 3 jaar kapot...., was kuhn gewend. In dat opzicht is de kuhn te complex, evenals de harken(heb een kuhn) en schudders(had een kuhn, ik schud nu met een Krone 11 meter). Simpelheid is troef bij vicon en DF wat er niet op zit hoef je je constructie ook niet op aan te passen, valt ook wat van/over te zeggen
Leo,s vriend
Quote Reactie van @van Ittersum:
Simpelheid is troef bij vicon

nou, de vicon schudders zijn juist ingewikkeld met vage,slappe stangenstelseltjes voor de beschermbeugels, om de haverklap krom en dan wil de schudder niet meer in- of uitklappen.
van Ittersum
@Leo,s vriend alle merken gelijk dus
+1
oldhuus
Zie Kuhn nog niet met zo'n gedragen uitvoering komen, die zijn niet van dat koekblik gemaakt, of je moet een best frontgewicht er voor hangen.
zettelmeyer
@oldhuus die komt er aan, via via al fotos van gezien van de kuhn
van Ittersum
@oldhuus in mijn optiek teert kuhn nog op de reputatie van weleer, zoals vroeger IHC deed. Want laten we eerlijk zijn, hoe serieus neem je jezelf nog als je voor de borging van je tandarmen PLASTIC borgpennen gebruikt. De eersten zijn na zoveel jaar al afgeknapt door de constante vliegende middelpunt kracht. "Blijvers kiezen Kuhn", alleen tandarmen gaan wat moeilijk door de invoer😂
+1
oldhuus
@van Ittersum
Krone heeft volgens mij ook wel goede schudders, ik heb zelf een Kuhn schudder, geloof bj. '95, alleen de beschermbeugels zijn al lang gesneuveld en op wat wielen vervangen eigenlijk nooit wat mee gehad, daarvoor een Lely ook bullet-proof maar die werd te klein, wij maaien alles met de trommel en zonder kneuzer dus schudden alles en schudder is zo toch een lange-termijn investering, weet zeker dat we met een b-merk als SIP ofzo veel duurder uit waren geweest.
van Ittersum
@oldhuus heb de Krone nog maar net 2 jaar , dus die moet zich nog bewijzen
+1
dwers
Quote Reactie van @van Ittersum:
heb de Krone nog maar net 2 jaar , dus die moet zich nog bewijzen

Ik heb 4 jaar terug een gebruikte krone schudder gekocht 7m, nog geen tand eruit gehad.
van Ittersum
@dwers bij goed poetsen kun je ook lang met je tanden😁🤣
dwers
Quote Reactie van @van Ittersum:
bij goed poetsen kun je ook lang met je tanden

Daar zijn er dit jaar twee van getrokken, verstand weg maar wel minder onderhoud.
pietjepuk
Ik zoek eigenlijk een schudder van 12,5 meter met 10 elementen. dit past bij mijn maaier. Kan hem nog niet vinden.
weurding
@pietjepuk claas volto 1320 t, pottinger 130 a fella 1300 , hoeveel wil je?
pietjepuk
@weurding de claas komt in de buurt maar ik denk dat de werkbreedte van 13 meter net te breedt is zodat ik in het volgende zwad zit. Moet ik is na meten.
de pottinger is zon treintjes schudder. En dan heb je gelijk twee dingen waar ik geen fen van ben, pottinger en treintjesschudder.
De fella past kwa maat voering perfect. merk fella heb ik een beter gevoeld bij dan pottinger. Vindt alleen jammer dat de aandrijving van de rotors niet in een vet of olie bad zitten. in vet of olie is stukken beter voor levensduur.
zwier
@pietjepuk waarom geen pottinger?, heb zelf meer twijfels bij fella, is veel lichter gebouwd volgens mij.
weurding
Quote Reactie van @pietjepuk:
werkbreedte van 13 meter net te breedt is zodat ik in het volgende zwad zit. Moet ik is na meten.

valt mee, pak je stukje wat al geschudt is, of kort buitenste armen 10 cm in 😂
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
pak je stukje wat al geschudt is

Dat is nu net het probleem dan moet je met de trekker over het gras rijden wat gemaaid in het zwad licht. vervolgens moet je langzamer rijden omdat dit in elkaar gedrukte gras slecht opgepakt wordt.
weurding
@pietjepuk loonwerker hier maait 10 meter en ligt volvelds, dus rijd je toch al over
+3
arjankok
@pietjepuk ben je niet wat overdreven pietje precies ?
pietjepuk
@arjankok vast wel. Nu heb ik een schudder die drie zwaden mee neemt werkt super kun je goed door rijden. als ik dan op het punt kom waar je gestopt bent met maaien en de zwade liggen niet meer goed op afstand dan moet je over een zwad rijden en daar erger ik me aan. Zeker als de ondergrond nat is krijg je het zwad niet weg ook niet als je langzamer rijd. met het harken kom je dit dan weer tegen groen gras wat ook dan niet helemaal weg wil.

schudder begint op leeftijd te komen. wil eigenlijk ook een breedere. Huidige schudder met olie in de rotor aandrijving bevalt me zeer goed.

zoek maar op google, fella sanos brochure. op de eerste pagina zie je gelijk 5 zwaden en 10 rotors. Dit zoek ik maar dan wel een a merk.
brabo
@pietjepuk
ik denk dat het eerder tijd wordt voor een andere maaier dan een andere hark 😄
kaas
@pietjepuk waarom meten koop je paar jaar later andere maaier moet je ook weer andere schudder kopen. en met breedafleg maaien dan maakt het helemaal niks meer uit
+1
fendtjecis
@pietjepuk lely lotus 1250 heeft 10 elements en je kan er een kleine trekker voor zetten. Bij de nieuwste heb je wel 2dw ventielen nodig als ik het goed heb
pietjepuk
@fendtjecis we komen er uiteindelijk wel.
oldhuus
@pietjepuk
Ik meende dat niemand meer schudde tegenwoordig, ik weet niet wat zo'n ding nieuw kost maar als ie vervolgens 99% van het jaar in de schuur stil staat.
dwers
Als ik een groot bedrijf had met personeel, dan had ik liever twee schudders van 8a9 m breedte, dan zo'n octopus.
+3
walker1
@dwers personeel is ook duur en met 2 schudders moet je ook 2 trekkers beschikbaar hebben. Voordeel met 2 kleinere schudders is wel dat wanneer er 1 stuk gaat, je in ieder geval nog verder kan met de 2e. Gaat 1 grote stuk, lig je stil. Persoonlijk zie ik zo'n grote schudder liever als getrokken uitvoering. Boer hier in de buurt schud ook met zo'n grote getrokken schudder met een lichte Fendt 305 er voor. Als zoiets een gedragen schudder was, kon de 305 deze al niet meer heffen zonder met de voorwielen de lucht in te gaan.
+1
dwers
@walker1 Als je er nog wat natuurland bij hebt met smalle akkers dan is een iets smallere schudder erbij wel gemakkelijk.
walker1
@dwers Dat is zeker waar. wij hooien 2 x per jaar dijkhellingen, daar kan je met grote machines ook niet uit de voeten.
dwers
Quote Reactie van @dwers:
Als je er nog wat natuurland bij hebt met smalle akkers dan is een iets smallere schudder erbij wel gemakkelijk.

Ik heb in het natuurgebied waar mijn akkers breder zijn dan die van de buurman, zodat ik zijn perceel schudde en hij dat van mij.
+1
sjoerd de melker
@dwers aan de achterant een dammmaken etje kun je via de andere akker terug
oldhuus
@sjoerd de melker
Hier heeft er een alle dammen 14 meter breed gemaakt zodat ie z'n schudder niet hoeft in te klappen 😄
+1
tok achterhoek
Heb er 1 van 11 meter, koop niet zon kleine weer.
+1
van Ittersum
@tok achterhoek idd, schudder koop je altijd te klein. Eerste keer is nog wel te doen, (indien nodig) tweede keer is meer een gevecht tegen de slaap🤣. Daarom hou ik het ook maar bij 1 keer. Op tijd bij elkaar harken en even laten doorwaaien geeft relatief nog meer effect dan een keer extra schudden en harken terwijl het loonbedrijf je staat te volgen.
+1
oldhuus
@van Ittersum
Ene schudder kun je ook harder mee als de ander.
weurding
@oldhuus hebben een kuhn 8702, gaat perfect op een vlindermaaier van 9 meter
oldhuus
@weurding
Ik heb een ouwe 8501 in de hef, kan net 3 trommelzwaden, gemaait is dat 9 meter meenemen.
Volgens mij kun je de Kuhn vlak of voorover zetten boven de wieltjes, zie bij collega's wel eens dat ze kruipen over het land en het gras 3 meter door de lucht vliegt, volgens mij is dat niet nodig, gaat alleen langzamer.
GerbertXL
@oldhuus Als alles maar van de grond afkomt is het toch goed. Ik rij minstens 10 km/h, als je de helft langzamer rijd is het niet gek dat iemand een 11 meter nodig meent te hebben.
oldhuus
@GerbertXL
Dat bedoel ik, ik rij ook al gauw 12km/u maar schudder gooit het ook maar een meter weg, als je goed kijkt kun je wel zien of ie alles oppakt, schudder moet niet te laag en niet te hoog staan. Kan met lichte snedes wel 18km/u halen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schudder , Vicon , melkveehouders en machine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0