Romijn : 'Vasthouden aan reductieniveau fosfaat'

22 AUGUSTUS 2017 ‘Vasthouden aan het reductieniveau blijft noodzakelijk.' Dat zegt Kees Romijn, voorzitter van LTO Melkveehouderij, maandag in de studio van Nieuwe Oogst in reactie op het realiseren van de beoogde fosfaatreductie.

‘Eén van de redenen dat we de beoogde fosfaatreductie halen, is omdat nagenoeg alle melkveehouders gehoor hebben gegeven aan de reductie op hun bedrijf’, aldus Romijn in het studio-interview. Hij geeft aan zich goed te realiseren dat de fosfaatreductie een keerzijde heeft. ‘Heel veel koeien zijn eerder dan gepland of gedacht afgevoerd. Daarvoor ben je geen melkveehouder geworden.’

Rechtszaken
Kijk hieronder het gehele interview met Romijn in de studio van Nieuwe Oogst, waarin hij ook ingaat op de lopende rechtszaken rondom het fosfaatreductieplan.
zie ltonoord.nl/sector/veeteelt/…

Deel dit topic

Reacties

+1
robbies
Wat is het toch dat die man telkens naar de camera lokt? Iedereen weet wat er te doen staat en iedereen weet dat er onvrede is. Denkt Romijn nu echt dat hij de onvrede wegneemt door te telkenmale te herhalen hoe belangrijk het is om de doelstelling te halen en hoe fenomenaal de prestatie is die de veehouders geleverd hebben?

Ik begrijp wel dat de media hem telkens vraagt, maar op een gegeven moment moet je beseffen dat je niets nieuws te vertellen hebt en dat je al wrijvende de vlek steeds groter maakt.

Het vervolg ligt toch buiten LTO's macht en iemand die alsnog wil rechten, laat zich niet meer tegenhouden door Keesje' s zalvende woorden. Laat de boel nu maar gewoon lopen zoals het loopt.
Noordoost
@robbies en hopen dat de hele boel ploft, en dan lekker 170 kg N / ha
Want geloof maar niet dat ondanks het "geweldige" reductieplan, Brussel weer 250 kg N /ha gaat geven
+1
Wilbert
@Noordoost waarom niet? Milieudoelen en waterkwaliteit worden vrijwel overal behaald
Wilbert
@Noordoost waarom niet? Milieudoelen en waterkwaliteit worden vrijwel overal behaald
Noordoost
@Wilbert omdat Brussel wel een beetje klaar is met ons derogatie gezeur
arie.j
Quote Reactie van @Noordoost:
@Wilbert omdat Brussel wel een beetje klaar is met ons derogatie gezeur

Geloof eerder dat nogal wat boeren dat zijn, inBrussel zitten ambtenaren en die kijken gewoon naar de regeltjes.
Tenzij er gekke dingen gebeuren verwacht ik nieuwe derogatie, zeker gezien alle zgn. goede wil van Nederland
robbies
@arie.j laten we eerst eens afwachten wat de derogatie gaat worden.
+5
robbies
@Noordoost het hoeft van mij niet te klappen nu we zover gekomen zijn. Maar telkens als ik Romijn zijn zegje hoor of zie doen, word ik toch een beetje onpasselijk. Hij lijkt er volledig aan voorbij te gaan dat juist zijn organisatie verantwoordelijk is voor de problemen zoals ze vandaag zijn.

Romijn kan beter schuldbewust in een hoekje gaan zitten en wachten totdat alles voorbij is, dan doorlopend in de spotlights vertellen hoe geweldig het is dat de veehouders de rotzooi van LTO oplossen
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
@Noordoost het hoeft van mij niet te klappen nu we zover gekomen zijn. Maar telkens als ik Romijn zijn zegje hoor of zie doen, word ik toch een beetje onpasselijk. Hij lijkt er volledig aan voorbij te gaan dat juist zijn organisatie verantwoordelijk is voor de problemen zoals ze vandaag zijn.Romijn kan beter schuldbewust in een hoekje gaan zitten en wachten totdat alles voorbij is, dan doorlopend in de spotlights vertellen hoe geweldig het is dat de veehouders de rotzooi van LTO oplossen

Zou niet weten waarom zeker voor veen en klei de derogatie niet kan blijven zoals die is.
Grondwater is goed, veestapel is niet te groot, wat moet Brussel eigenlijk nog meer?
Of Romijn sympathiek overkomt en of de fosfaatpijn eerlijk verdeelt is, dat is geen Brusselse zaak.
schoppenboer
@arie.j
Zandgrond die onder derogatie viel afgelopen jaren is ook OK.
cornelissen
Klein beetje minder als 250 kgN/ ha op alleen grasland is ook voldoende, lukt ook wel,alleen of het al in 2018 lukt is afwachten.
Overigens wou ik, dat wij k. romijn nooit gezien hadden, mede door hem is er veel schade aangericht
+5
dorpsrandhoeve
@cornelissen De meeste boeren hebben de schade zelf aangericht. Daar hadden we hem niet voor nodig.
robbies
@dorpsrandhoeve LTO heeft dierrechten in 2013 succesvol buiten de deur weten te houden, maar had geen enkel idee hoe ze de veestapel dan wel onder controle wilden houden
+1
oubi
@robbies dat is juist geen succes. Waren ze maar ingevoerd. Veel problemen voorkomen.
robbies
@oubi het was voor LTO toch succesvol??
+4
labella
@dorpsrandhoeve het is wel mede mogelijk gemaakt door wanbeleid van LTO.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0